Hayvanseverler tarafından tespit edilen ve görüntülenen, Mengen’deki köpek toplama olayıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mengen Belediyesi’nin 21 Haziran Pazartesi günü Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne nakledileceğini açıkladığı köpekler, müdürlüğe getirilmedi. Nakil işlemi 22 Haziran'a ertelendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Mengen’de yaşanan olayda onlarca köpeğin bayıltılarak bir aracın arkasına atıldığı hayvanseverler tarafından tespit edildi. Konuyla ilgili sosyal medyada yer alan görüntülerde köpeklerin Mengen Belediyesi Hayvan Barınağına taşındığı görüldü. Olay hakkında hayvanseverler tarafından yapılan açıklamalarda köpeklerin öldürüleceği tarzında iddialar ortaya atıldı. Mengen Belediyesi de iddialar üzerine resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“21 HAZİRAN PAZARTESİ TEDAVİ VE KISIRLAŞTIRMA İŞLEMLERİ İÇİN NAKİL EDİLECEKLERDİR”

Mengen Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, köpeklerin 21 Haziran Pazartesi Günü Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürüleceği ifade edilerek, “Kamuoyuna Duyurulur: 18 Haziran 2021 tarihinde Belediyemizi hedef alarak çekilen video kaydı ile ilgili açıklama; 18 Haziran 2021 tarihinde basına intikal eden video kaydında toplanarak Mengen Belediyesi Geçici Hayvan Barınağımıza getirilen minik patilerimiz geçici rehabilitasyonları sağlandıktan sonra 21 Haziran Pazartesi günü Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne tedavi ve kısırlaştırma işlemleri için nakil edileceklerdir. İsteyen vatandaşlarımız Geçici Hayvan Barınağımızı ziyaret ederek canlarımızın durumunu takip edebilirler” denildi.

22 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Mengen Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın aksine köpeklerin Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne nakil edilmediği öğrenildi. Köpeklerin 22 Haziran Salı sabahı kısırlaştırma ve tedavi için Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim