Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimlerine 35 gün kala Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın milletvekili adayları belli oldu. Bolu genel seçimlerde Meclise 3 milletvekili göndermeye hazırlanıyor.

Haber: Aslı Akış

Bolu’da 12 siyasi partiden toplamda 100 aday adayı milletvekilliği için başvuru yapmış, AK Parti’den 27, CHP’den 21, İYİ Parti’den 9 ve MHP’den 15 aday adayı kıyasıya mücadele etmişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmek için yarışacak 600 kişinin isimleri belli oldu. Günlerdir süren heyecanlı bekleyişin ardından değişim rüzgarları esen partilerde milletvekili adayları netleşti. Bolu’da ilk üç sırayı alan milletvekili adayları için artık seçim startı verildi.

 MHP KENDİ ADAYLARIYLA SEÇİME GİRDİ

Seçimlere 38 gün kala Milletvekili kesin aday listesini yayımlayan ilk parti milliyetçi, hareket partisi olmuştu. MHP'nin Bolu milletvekili adayları listesinde ilk sırada uzun yıllar Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevinde bulunan aynı zamanda Türk Enerji Sen Bolu ile Yeşilay Bolu Şube Başkanı İsmail Akgül, ikinci sırada ilimizin sevilen esnaflarından Rahmi Aksoy, üçüncü sırada ise Güneydoğu’da askerlik görevini yerine getirirken, girdiği çatışmada gazi olan, Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Özel yer aldı.

 AK PARTİ’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESTİ

Listeler hazırlanırken 3 dönem kuralını uygulayan AK Parti, 2023 seçimlerine büyük değişimle girecek.  Sorular yanıt buldu ilk üç sıralama belli oldu. Ak Parti Bolu milletvekilleri sıralamasında 1.sıradan Yüksel Coşkunyürek, 2.sıradan Bolulu ilk kadın vekil Arzu Aydın, 3.sıradan ise merkez ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Kazım Konak listeye girmeye hak kazandı.

CHP’Yİ TÜRKER ATEŞ İSMİ ŞAŞIRTTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde tarihinin en uzun gecelerinden biri yaşandı. CHP'de milletvekili listelerine son şeklini verecek olan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından Parti Meclisi (PM) toplandı. Yoğun toplantı ve görüşmelerin ardından nihayete merakla beklenen milletvekili aday listesi kesinleştirildi. Seçimlere 34 gün kala CHP'de Milletvekili listeleri belli oldu. Birinci sırada Türker Ateş, ikinci sırada Mehmet Burak Cop ve üçüncü sırada CHP kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Zuhal Işın Toker yer aldı.

İYİ PARTİ’DE YÜZLER GÜLÜYOR

Millet İttifakı ortaklarından olan İYİ Parti'de milletvekili aday listesi belli oldu. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından, Bolu’dan milletvekilliği için müracaatta bulunan 9 aday adayı içerisinden 5 yıla yakın İYİ Parti Bolu Başkanlığı görevini yürüten ve seçimler öncesi milletvekili aday adayı olan Ahmet Örnekbaş, partinin 1. Sıra milletvekili adayı oldu. 2. Sıra milletvekili adayı İrfan Bayar, 3. Sıra milletvekili adayı ise Suat Orhan olarak belirlendi.

YENİDEN REFAH BOLU’NIN BİRİNCİ SIRA ADAYI SADETTİN BASKIN

Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sundu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın tensipleriyle Bolu Yeniden Refah Partisi Milletvekili adayı birinci sıra Sadettin Baskın’a verildi.

Editör: Oğuzhan EKE