İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı Masa’nın amacını kaybettiğini belirterek, “Dün toplantıdan Kılıçdaroğlu'nun adı adaylık için beyan edildi. Biz ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adını andık” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türk siyaset tarihine geçecek konuşmayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı belirleme toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Akşener, masanın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için çalıştığını ifade etti. Akşener’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“KILIÇDAROĞLU'NUN ADI ADAYLIK İÇİN BEYAN EDİLDİ”

"İYİ parti bir tercihe zorlanmıştır, bir kıskaca alınmıştır. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Dün toplantıdan Kılıçdaroğlu'nun adı adaylık için beyan edildi. Biz ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adını andık” dedi.

“KÜÇÜK HESAPLAR, 85 MİLYONUN KAZANDIĞI KUTLU BİR ZAFERE TERCİH EDİLMİŞTİR”

“Milletimizin beklentilerini, masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi. Altılı Masa’nın son toplantısında bir tırnak için anlayışa varıldı. Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki kişisel ajandalar uğruna mubah sayılan kuyruklu yalanlar, milletin kazandığı büyük hakikate tercih edildi. Küçük hesaplar, 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir.”

“İYİ PARTİ’Yİ BUNUN İÇİN KURMADIK”

“Aziz milletim biz İYİ Parti’yi bunun için kurmadık. ‘Önce ben, önce İYİ Parti’ demedik. ‘Önce millet’ demekten vazgeçmedik. Bir kez bile milletimize verdiğimiz sözden dönmedik, caymadık. Yeri geldi, parti çıkarlarımızı göz ardı edip, milletimiz için fedakârlık ettik.”

“6’LI MASA İRADESİNİ, KARARLARINA YANSITMA KABİLİYETİNİ KAYBETMİŞTİR”

“Üzülerek söylüyorum ki, geldiğimiz son noktada dün itibariyle 6’lı Masa artık millet iradesini, kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin, ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayanların tartışabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız. Yeni asrı göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. İnatla ve ısrarla biz demeye devam edeceğiz.”

"MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI YAPIYORUM"

"Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır."

Editör: Oğuzhan EKE