Dünyayı etkisi altına alan ve Ülkemizde alınan erken tedbirlerle hızlı yayılmanın önüne geçilmesi hedeflenen Koronavirüs hastalığı (COVID-19) birçok işletmeyi de olumsuz etkiliyor. Bolu’da faaliyet gösteren ve alınan tedbirlerden dolayı faaliyetlerine ara veren Mermaid Pilates Studio eğiti verdiği üyelere ve isteyen yeni üyelere online ders ile evlerinde hizmet vermeye başladı. 

Koronavirüs hastalığı (COVID-19) Ülkemizde gözükmesinin ardından hızla alınan tedbirler doğrultusunda spor müsabakalarının seyircisiz oynanması ile başladı ve son alınan tedbirle 65 yaş üstü vatandaşların evlerinde kalması istendi. Alınan tedbirlerle birçok işveren, çalışan ve müşteri mağdur olurken Bolu’da bu mağduriyeti önleyen Merve Baykuş üyelerinin yüzünü güldürdü. Yaklaşık 15 ay önce görkemli bir törenle açtığı Pilates Studiosu ile 8 yıllık tecrübesini burada üyelerine aktaran Baykuş, yaşanan olaylar neticesinde faaliyetlerine ara verdiği studiosunu evine taşıdı ve online derslerle üyelerine ve ders almak isteyen tüm vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor.

Mermaidpilatesstudio instagram hesabından yaptığı açıklamada tedbirler kadar hareketsiz kalmamanın da önemli olduğunu vurgulayan Baykuş, bu süreci lehimize çevirmek bizim elimizde dedi. Baykuş konuşmasına şu şekilde devam etti, “Biliyoruz ki zorlu bir süreçten geçiyoruz ve herkesin tedbir alması gereken bir dönemdeyiz. Özellikle büyüklerimizi düşünüyorsak evde kalmamız gerekiyor. Tabi evde kalırken yemek yemeği ve hareketsiz kalmayı sıklaştırırsak biraz bizleri sıkıntıya sokabilir. O yüzden benimle beraber online eğitim saatlerini kaçırmayın. Evde kaldığımız bu süreci eğlenceli ve yararlı geçirmek bizlerin elinde.” ifadelerine yer verdi.

Online dersler için yeni bir instagram hesabı açarak aktif üyelerine ve yeni başlamak isteyen üyelerine ulaşan Baykuş Mermaidpilatesonlineders adresinden yayınlarını Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 11:00 ve 20:00 olarak iki seans olarak devam ediyor. Yeni kayıtların her iki adresten de yapılabileceğini ifade eden Baykuş, bu süreci atlattıktan sonra çok daha sıkı çalışmaktansa bu süreci çalışarak geçirmek normal yaşantımızdan bir eksiklik olmadan devam etmemizi sağlayacaktır dedi.

 

Editör: TE Bilisim