Mesleki Eğitim Merkezleri tanıtım toplantısında, Türkiye’nin saldırı altında olduğuna dikkat çeken Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Taarruzlara karşı koyabilmenin temel şartı üretim. Bu okullar bunu yapacak” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda Mesleki Eğitim Merkezleri tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, idareciler ve sanayi temsilcileri katıldı.

“İŞLETMELERİN ÖNEMLİ KAZANIMLARI OLACAKTIR”

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Müdürü Sarıcı, sanayicilerin eğitimler aracılığıyla kazanç sağlayacağını ifade ederek, “Mesleki Eğitim Merkezleri’nin daha aktif hale gelmiştir. Devletimizin bu hedefinin gerçekleşmesinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Valimizin direktifleri sayesinde farkındalığın ve sektörle iletişimin artırılmasında yönelik meslek eğitim merkezleri bilgilendirme toplantısını gerçekleştiriyoruz. Zira gelinen noktada birazdan sunumdan aktarılacağı üzere hem öğrencilerimizin hem de onlara kapılarını açacak olan işletmelerin önemli kazanımları olacaktır” dedi.

“AMACI, GENÇLERİMİZİ ÜRETİME YÖNLENDİRMEK”

Toplantının sonunda konuşan ve değerlendirme yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, çalışmanın amacının öğrencileri istihdama katmak olduğunu belirterek,  “Bugünkü toplantımızın konusu olan ‘Meslek Eğitim Merkezleri’nin tanımının amacı, gençlerimizi üretime yönlendirmek, istihdam sağlamak, aynı zamanda sanayinin ihtiyacını karşılamak” diye konuştu.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYU TARTIŞIYORUZ”

Çalışmayla beraber ustalık oranının artacağını ve bu durumun sanayiye yansıyacağını belirten Ümit, “İki senedir koronovirüs ile mücadeleye devam ediyoruz. Bütün bunlara rağmen sanayimiz bir dakika dahi durmadı. Yüz 50 ile yüzde 150 arasında istihdam geliştirdi. Bunlar çok önemli, peki nasıl yaptık bunları? İşte üretim mümkün olduğunda arttırılmaya çalışıyor. Daha hızlı arttırmak ve geliştirmek için ustalara da ihtiyaç var. Mesleki Eğitim Merkezleri’nin, meslek liselerinin ya da BATIKAF’ın amacı istihdamı arttırmak, üretimi arttırmak, ustalığı geliştirmek, kalfalığı geliştirmek, çıraklığı geliştirmek ve en nihayetinde toplumun huzur ve refahını arttırmak. Onun için çok önemli bir konuyu tartışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİN YILDIR MİLLETİMİZ SALDIRI ALTINDA”

Türkiye’nin saldırı altında olduğunu dile getiren Ümit,  mesleki eğitim merkezleri aracılığıyla bu saldırıya karşı koyulacağına vurgu yaparak, “Her zaman ifade ediyorum, bin yıldır bizim ülkemiz, bizim milletimiz saldırı altında. Bugün de saldırı altında. Dolar’ın fiyatı, Euro’nun fiyatı… Evet, bunlar günümüzün güncel sorunları ama esas itibariyle bunların temelinde başka ideolojiler, başka sorunlar var.  Hz. Ömer adaletini yürüten bir Dünya yoksa eğer, bu memlekete saldırılar devam edecek. Bu milletin bu saldırılara karşı, bu taarruzlara karşı koyabilmesinin temel şartı üretim, istihdam, birlik ve beraberliktir… Aynı zamanda ruh zenginliğini geliştirmektir. İşte bu okullar bunu yapacak inşallah” şeklinde konuştu.

Programda Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muvafık Kılıç tarafından bilgilendirme yapıldı. Bolu’da; Gerede, Yeniçağa, Mengen ve Merkez ilçelerinde eğitim merkezlerinin bulunduğunu belirterek, 600 civarında kayıt olduğunu dile getirdi. Katılımcılar çalışma hakkında merak edilenleri de sordu.

 

Editör: TE Bilisim