Pandeminin gölgesinde geçen 2 yılın ardından bütün spor organizasyonları Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tekrardan ivme kazanmaya başladı. Bolu'da birçok spor faaliyetinin gerçekleşmesinde emeği olan ASKF Bolu Başkanı Cemalettin Metin, yaz boyunca düzenlenecek turnuvalarla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Metin: “Karaçayır Türkiye’de örnek gösterilecek bir tesistir. Dışarıdan gelen bütün yöneticiler aynı görüştedir. Ben buradan yetkililere tesis anlamında daha fazla yatırımların yapılmasını rica ediyorum bu yatırımlar Bolu’ya geldiği sürece de kamp dönemimde ilimize spor turizminde gelecek takımlarda bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş- Fahri Gündüz

“Bolu, spor kenti olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor”

Bolu ASKF Başkanı Metin, Bolu’da bir çok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek; “Bolu, spor kenti olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Biz daha önce 9. ayda başlayan sezonumuzda ligde belediyenin katkılarıyla minikler turnuvasıyla başladık sezona. Onun devamında birinci amatör lig ve U18 ligi U16 ligi. Bilindiği gibi Pandemide sonrası liglerde bir kısıtlamaya gidildi. Bazı yaş gruplarında ligleri bu yıl fazla düzenleyemedik. Pandemiden sonra artık rutin programına girecek. Bizler amatör müsabakalarımıza devam ederken pandemi nedeniyle evinden dışarı çıkamayan gençlerimizi ve çocuklarımızı futbol sahalarında buluşturmak adına Bolu Belediyesinin katkılarıyla mahalleler arasında futbol turnuvası düzenledik. Yaklaşık 2 haftadır devam eden turnuvaya 19 tane mahalle takımımız katıldı. Turnuvaya yaklaşık 500 sporcumuz mücadele etti. Aileleri ile birlikte bir şenlik havasında ortam oluştu” şeklinde konuştu.

“Bolu Play-Off’lara ev sahipliği yaptı”

Bolu’nun geçtiğimiz hafta Kadınlar 3.lig Play-Off’larına ev sahipliği yaptığını dile getiren Metin; “Onun dışında kadınlar 3. Liginde 2 tane Play-Off mücadelesinde ilimizde oynandı. Geçtiğimiz hafta Bilecikspor ve Kastamonu burada mücadele yaptı. Kastamonuspor, Bilecikspor’u penaltılarla yenerek bir üst sayıya geçti.  Bu hafta sonu tekrar Kastamonu, Bakırköy Yeni Mahallespor ile 2. Lige çıkma Play-Off mücadelesi oynadı. 90 dakikanın sonunda Kastamonuspor kazanarak 2. Lige çıktı” şeklinde konuştu.

“250-300 sporcuyu ilimizde misafir edeceğiz”

Haziran ayı içinde de 250-300 sporcuyu Bolu’da misafir edeceklerini ifade eden Metin; “Tabi bu organizasyonlarla biz yetinmedik. Haziran ayının 7 ile 10’u arasında U16 Türkiye şampiyonası 1. Grup müsabakaları oynanacak. 2 İstanbul, 2 Ankara ve Sakarya, Düzce takımını katılımlarıyla 4 gün boyunca yaklaşık 250-300 sporcuyu ilimizde misafir edeceğiz” dedi.

“Kurban bayramı öncesinde turnuvayı bitirmeyi amaçlıyoruz”

Bu yıl 15’ncisi düzenlenen veteranlar turnuvası ile de bilgiler veren Metin; “Bunlarla beraber her yıl geleneksel düzenlendiğimiz veteranlar futbol takımı turnuvası bu sene uzun yıllar amatör spora sporcu ve antrenör olarak hizmet eden rahmetli Rasim Yılmazdemir’in anısına düzenleniyor. Turnuvaya 19 tane takım katılıyor. Ben buradan Rasim arkadaşımızın anısına düzenlediğimiz turnuvaya katılan bütün katılanlara federasyonum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. İyi bir turnuva başlangıcı oldu. Kurban bayramı öncesinde turnuvayı bitirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Yılda 2 bin 3 bin sporcu sporla buluşuyor”

Yılda 3 bin sporcunun Karaçayır Spor Kompleksinde spor yaptığını dile getiren Metin; “ Bunun dışında da mahalle arası futbol turnuvasının devamında da U11-U12 ligimizde de yaklaşık 15 takımımız mücadele edecek. Burada da 350 sporcumuz spor yapma imkânı bulacak. Bolu halkına amatör müsabakalarımızı takip etmelerini güzel bir ortamın oluştuğunu çocuklularımızın burada kötü alışkanlıklarından kahve köşelerinden kurtarıp spor ile buluşturduğumuzu söylemek istiyorum.  Bütün siyasetçilerimizi, belediye başkanımızın bütün STK’ları amatör spora gereken desteği vermelerini şahsım ve federasyon adına rica ediyorum. Yılda 2 bin 3 bin sporcu burada sporla buluşuyor” dedi.

“Boluspor’a elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız”

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde Boluspor Kulübü Başkanı seçilen Savaş Abak ve yönetim kuruluna da başarı dileğinde bulunan Bolu ASKF Başkanı Metin sözlerini şöyle noktaladı: “Bolu’nun iki tane değeri var. Biri İzzet Baysal ve Boluspor. Olmazsa olmazlarından biri. Bizde amatör spor kulüpleri federasyonları olarak Boluspor’a elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ben Savaş başkana ve yönetime bu zor günde Boluspor’a sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun. İşler kolay değil. Ama Bolu bu konuda bu zorluğun altından kalkacak güçtedir. Ben şimdiden başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilisim