Basra'dan gelen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sıcak hava dalgası, yurdun iç kesimlerinde de etkili olacak. Sıcaklık hafta boyunca artacak. Uzmanlar uyardı Bolu’da sıcaklıklardan nasibini alacak. Basra’dan gelen sıcak hava dalgasının Bolu’da etkili olması bekleniyor.

Haber Merkezi

Eyyamı Bahur sıcaklıklarının etkisini yitirmesiyle birlikte normal sıcaklıklara geri dönemeye başlamıştı. Birkaç günüdür normal seyrinde devam eden hava sıcaklıkları yerini yeniden sıcak hava dalgasına bıraktı. Uzmanlar uyardı Bolu’da sıcaklıklardan nasibini alacak. Basra’dan gelen sıcak hava dalgasının Bolu’da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, yurdun büyük bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerine çıkmasını beklediklerini ve sıcak hava dalgasının cuma gününe kadar süreceğini açıkladı.

Bolu’ da beş günlük hava durumu tahminine göre 15 Ağustos Salı günü hava sıcaklığı 38 derece olacak.  Hissedilen derecenin daha fazla olması beklenirken uzmanlar mümkün olduğunca evden çıkılmaması gerektiğini belirtti.