AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında Güney Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yolun, 1984 yılında imar planlarına çevre yolu olarak dahil edildiğini söyleyen Aydın, çalışmalara bunun üzerinden devam ettiklerini ifade etti.

Çevre yolunun Bolu’yu ikiye böleceği iddiaları ile ilgili de konuşan Aydın, halihazırda D-100 karayolunun Bolu’yu ikiye böldüğünü söyledi.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında Güney Çevre Yolu projesi ile ilgili konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Güney Çevre Yolu ile ilgili bilinen ama söylenmekten imtina edilen bazı gerçekleri ifade etmek gerekir. Bu yol 1984 yılında yani CHP’li belediyenin görev yaptığı zamanda imar planlarına çevre yolu olarak işlenmiştir. Yine aynı yol 2001 yılında mevcut Belediye Başkan Tanju Bey’in belediye meclis üyesi olarak görev yaptığı vakitte karayolları ağına bağlanmış ve tescil edilmiştir. Dememiz o ki bu yol ta o zaman tarım arazisi vasfından çıkartılmış bir yol ağıdır. Biz, devlette devamlılık esastır ilkesi çerçevesinde göreve geldiğimiz andan itibaren, bu yolun çalışmasına devam ettik. Zaten imar planlarına işlenmiş, mevcut olarak tarım arazisi vasfından çıkartılmış bir yol. Biz de çalışmalarımıza devam etmişsiz, mevcutta çalışmaların üzerinden iki yıl geçmiş 1.5 kilometrelik yol da şu an inşası tamamlanmış durumdadır. Bütün herkes, STK’lar dahil, Bolu Platformu dahil, mevcut belediye başkanı dahil, bu yolun kendi CHP’li belediye döneminde imar planlarına işlenmiş bir yol olduğunu bilmelerine rağmen, bugün geldiğimiz noktada klasik bir Tanju Özcan, ‘istemeyiz,’ CHP, ‘istemeyiz yaptırmayız’ zihniyeti çerçevesinde, bu yol ile alakalı da aynı kanaatlerini devam ettirmişlerdir.” dedi.

“Mevcut D-100 zaten Bolu’yu bölmektedir”

Mevcut D-100 Karayolunun Bolu’yu ikiye böldüğünü söyleyen Aydın açıklamasına şöyle devam etti; “Bolu’yu yaşayanlar, zaten mevcut D-100’ün, Bolu’yu altyaka ve üstyaka olarak bölen bir yol olduğunu bilirler. Bolu’da yaşayan herkes bunu bilir. Bolu’yu bölen bir yoldan bahsedeceksek, zaten mevcut, D-100 Bolu’yu ikiye bölmektedir. Hâlihazırda böyle bir gerçek varken ve bilinmesine rağmen, Güney Çevre Yolunun Bolu’yu böleceğinden bahsetmek yine tarım arazisi olmamasına rağmen, tarım arazilerinin mahvolacağından bahsetmek akla zarar ifadelerdir.”

“Bolu Halkının hassasiyetleri bizim için değerlidir”

Bolu’da siyaset yaptıkları sürece her daim Bolu Halkının sesine kulak verdiklerini söyleyen Aydın, “Biz her daim AK Parti iktidarı olarak Bolu’da görev yapan siyasetçiler olarak Bolu Halkının sesine kulak veririz, Bolu Halkı ne diyor? Beklentileri ne yönde? Biz bu minvalde vekilimiz ve il başkanımızla beraber Ulaştırma Bakanımıza gittik, Bolu Halkının hassasiyetleri ve taleplerini Sayın Bakanımıza arz ettik. Şu an bakanlığımız bu yolla alakalı çalışmalarını devam ettiriyor. Hangisi teknik olarak uygun nasıl yapılması gerekiyor, bu konuda çalışmalar devam ediyor.

Bu açıklamalar yapıldıktan, Ahmet Baysal’a gidilip imza alındıktan sonra özellikle tarafımın aranarak bu yollar alakalı kanaatiniz diye sorulmasını da anlamamız mümkün değildir. Burada iki milletvekili var, il başkanı var, bize sorulmadan, iyi niyet kuralları şunu gerektirir, ararsınız, bakanlıkla görüşme yapalım bizim hassasiyetlerimiz var dersiniz, bütün bunlara dahi girilmeden bu şekilde davranılmış olmasını iyi niyet kuralları çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir.

Bolu Halkının hassasiyetleri bizim için değerlidir, kıymetlidir. Özellikle Ahmet Baysal’ı ve bazı STK’ları böyle önümüze sürerek bu şekilde, sanki bir korkutma, geri çekilme politikası izleyeceğimizi düşünenlerin de yanlış yolda olduklarını ifade etmek isterim.

Biz var olan teknik, coğrafi tüm özellikleri dikkate alarak Bolu Halkı ne istiyorsa onun yapılması için çalışmalarımızı devam ettiririz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim