BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) iş birliği ile düzenlenen programa BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu kurucu başkanı Süleyman Halif Ngagine misafir konuşmacı olarak katıldı.

HABER: HURİ AFACAN

Programa Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakçı ve uluslararası öğrenciler katıldı.

BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Zinayda Tulba’nın yaptığı konuşmada Uluslararası Öğrenci Topluluğunun çok önemli bir misyonu olduğunu ve topluluğun bugüne kadar yaptığı çalışmalarla üniversitemizde uluslararası öğrencilere yönelik birleştirici ve pozitif bir rol oynadığını dile getirdi.

Prof. Dr. İbrahim Kürtül yaptığı konuşmasında ise Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu kurucusu Dr. Süleyman Halif Ngagine’nin yaptığı konuşmada, Üniversitemizdeki öğrencilik yılları, topluluk kuruluşu ve sürecini, Türkiye, Fransa ve Japonya’da yaşadığı iş deneyimlerini ile çevre koruma faaliyetleri üzerine kurduğu şirketinin kuruluş süreci ve projeleri hakkında bilgiler aktardı.

Editör: Servet GÖKÇEK