MHP Bolu İl Başkanlığı tarafından başlatılan “Bolu’ya Sahip Çıkıyorum” projesi meyvesini vermeye başladı. Boluluların en büyük sorun olarak “yol, kaldırım ve alt yapı çalışmaları eksik, niteliksiz ve gelişi güzel” dediği görüldü. 

HABER: EBRU BUKET EKE

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanlığı, geçtiğimiz Temmuz ayında “Bolu’ya Sahip Çıkıyorum” projesini başlattığını duyurdu. Proje ile Bolulu vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak, vatandaşların sıkıntılarını direkt olarak İl Başkanlığına aktarmak, çözüm için yerelde ve genelde girişimde bulunmak. Bolulular da www.mhpbolu.com/boluya-sahip-cikiyorum/ adresi üzerinden sorunlarını dile getirdi.

“BOLU HALKI HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak tarafından sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı;

“Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanlığı olarak Bolumuzun sorunlarına çözüm üretmek ve daha güzel bir Bolu için kollarımızı sıvadık. İnsanımıza, şehrimize güzel ve başarılı hizmetler sunabilmek için hep birlikte mücadele vereceğiz. Bolu halkı her şeyin en güzelini hak ediyor. Sizler için hazırladığımız çevrim için platformdan (https://mhpbolu.com/boluya-sahip-cikiyorum/) bizlere ulaşan tüm sorun, talep ve önerilerinizi dikkatle değerlendirdik. Mevcut konumumuz ve imkanlarımız nispetinde çözüm sunulabilecek olan tüm sorunlara çözüm üretmek için girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Bizlere güvenerek derdini, düşüncesini paylaşan vatandaşlarımıza da geri dönül sağlayarak gerekli bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz “Bolu’ya Sahip Çıkıyorum” isimli projemizin birinci kısım sonuçlarını vatandaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyarız.”

EN BÜYÜK SORUN YOL, KALDIRIM VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Toplamda bin 146 Bolulunun katıldığı araştırmada yüzde 64 erkek, yüzde 36 kadın fikrini söyledi ve 12 madde yer aldı. Araştırma sonucunda sorun olarak 12 sorun dile getirildi. 240 Bolulunun en büyük sorununun yol, kaldırım ve alt yapı çalışmalarındaki eksiklik olduğu gözlemlendi. Ardından sırasıyla
- 210 kişi çöp toplama, kötü koku, pis ve düzensiz çevre koşulları,
- 180 kişi bitmeyen yol, kaldırım, elektrik, doğalgaz ve su hattı tamiri ve alt yapı çalışmaları,
- 110 kişi aşırı kireçli ve sürekli kesintiye uğrayan şebeke suyu sorunları,
- 90 kişi güvenli yol, kavşak ve trafik sorunları,
- 86 kişi iletişim ve etkileşimden uzak yöneticilerin oluşu,
- 64 kişi kentsel dönüşüm ve adil olmayan 18. Madde uygulamaları,
- 56 kişi mahalle içerisinde kütüphane, sosyal tesis, spor tesisi ve kişisel gelişim alanlarının olmaması,
- 34 kişi temiz ve güvenli olmayan park ve mesire alanları,
- 29 kişi modern sokak hayvanları yaşam alanlarının eksik oluşu ve başı bol hayvanların tehlike yaşatması,
- 25 kişi şehir merkezinde yaşanan park sorunu,
- 22 kişi pahalı ve yetersiz şehir içi ulaşım hizmetlerini sorun olarak gördüğünü aktardı.

Editör: Servet GÖKÇEK