Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İlhan Durak, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı Bolu’nun ve vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeye davet etti. 

 2023 yılının ilk çeyreğinde Bolu’da sadece 78 tane Yapı Ruhsatı verildiğine dikkat çeken MHP İl Başkanı İlhan Durak, bu rakamın Düzce’de 857, Bolu’dan daha küçük bir il olan Yalova’daysa bin 236 olduğuna vurgu yaptı.

 “SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMALI”

MHP İl Başkanı İlhan Durak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ulusal gündemden ve sosyal medyadan uzak durması gerektiğini belirterek; “Günümüzün hastalıklarından bir tanesi de sosyal medya ve telefon bağımlığı. Derslerini ihmal edip telefonda sosyal medyada vakit geçiren çocuklara ebeveynleri farklı cezalar verebilir ama bizim karşımızda bu bağımlığa yakalanmış bir Belediye Başkanı var. Sosyal medya bağımlılığına yakalanmış bir öğrenci,  bedeli sadece kendisi öder. Derslerinden geri kalır lakin burada bedeli tüm Bolu ödüyor. Vatandaşlarımız ödüyor, esnaflarımız ödüyor.  Bu konuda elimizden gelen tek şey, Tanju Bey’e Yeşilay şubemizden uzman kişiler göndererek bu bağımlılıktan kurtulmasına yardımcı olabiliriz. Aksi halde böyle devam ederse Belediyede zaten kör topal giden işlerin tamamen duracağından endişe ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 “ÖZCAN’IN BOLU’YA DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ”

2023 yılının ilk çeyreğinde Bolu’da verilen yapı ruhsat sayısına dikkat çeken İlhan Durak; “Belediye Başkanımız Tanju Bey, sanal alemden başını kaldırıp gerçek aleme dönebilse Belediyede işlerin yürümediğini görecek. Bugün ilk 3 ay da Bolu’da 78 yapı ruhsatı verilirken, bu rakam komşumuz Düzce’de 857, Yalova’da ise bin 236 olmuştur. Bunu ekonomik ve sektörel sorunlarla geçiştiremeyiz.  Öyle olsa aynı sorun Düzce’de de var, Yalova’da da var. Demek ki burada bizim Belediyemizden de kaynaklı sorunlar mevcut. Görüştüğümüz tüm müteahhit ve inşaat sektörü temsilcileri, Belediyede işlerin yürümediğinden, tecrübeli personelin olmayışından şikayet ediyorlar.

Belediye müracaat edildiğinde işlerinin 4-6 aydan önce çözülmediğini söylüyorlar. 18. Madde uygulamalarında ki gecikmeden ve bir türlü yapılamamasından bahsediyorlar. Vatandaşlarımız esnaflarımız  bu sorunları yaşarken, Tanju Beyinde bir an önce asli görevini hatırlayıp, sosyal medyada ona buna laf yetiştirmekten vaz geçip bu sorunlara eğilmesini bekliyoruz” cümlelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE