Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Akgül, Bolu’yu depreme hazırlamak için mücadele edeceklerini belirterek, “Vatandaşımızı burada sıkıntıya düşürülmeden mikro bölgeleme konusunun hızlı bir şekilde gündeme alınması gerekiyor. Yani kentsel dönüşüme hızlı bir şekilde başlamamız gerekiyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim 2023 ortak yayınının konuğu MHP Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Akgül oldu. Bolu’ya dair mesajlar veren Akgül, sahada vatandaşın kendilerine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bolu’nun deprem gerçeğini hatırlatan Akgül, hazırladıkları çalışmaları anlattı.

“MADDİ OLARAK CANIMIZ YANSA DA İLERİDE BİZE DUA EDECEKLERDİR”

Mikro bölgeleme ve kentsel dönüşüm konusunda hızlı davranacaklarının mesajını veren Akgül, “Biz burada da 99 depremini yaşadık. Yaklaşık 48 vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok insanımız yaralandı. Benim de evim ağır hasarlıydı. Şimdi bununla alakalı hızlı bir çalışmaya girmemiz lazım. Bizim de yapmış olduğumuz projeler var. En başında belediyenin 4 yıldır bahsettiği ama herhangi bir şekilde girişim yapamadığı mikro bölgeleme çalışması var. STK’larımızla, belediyeyle seçimi kazandıktan, yetkiyi aldıktan sonra ilk üzerinde duracağımız konu bu. Vatandaşımızı burada sıkıntıya düşürülmeden mikro bölgeleme konusunun hızlı bir şekilde gündeme alınması gerekiyor. Yani kentsel dönüşüme hızlı bir şekilde başlamamız gerekiyor ki belki maddi olarak canımız yansa da ileride bize dua edeceklerdir. Üzerinden 1 ay geçiyor, çabuk unutuyoruz. Ama biz büyük acılar yaşadık” dedi.

“ALTYAPISI, ÜST YAPISI HAZIRLANMIŞ KONTEYNER KENTLER HAZIRLAYALIM”

Bolu için konteyner kent alanı hazırlanması gerektiğini belirten Akgül, “Biz diyoruz ki Bolu’muzun arazileri büyük. Hem ilçelerimizin kalkınması hem Bolu’muzun kalkınması adına altyapısı, üst yapısı hazırlanmış konteyner kentler hazırlayalım. Bu alanları belirleyelim. Bu alanların alt yapısı, üst yapısı, elektriği suyu hazır olsun. Hazırda beklesin. Deprem, afet olmayabilir. Bu alanlar ölü mü kalsın, hayır. Bizim turizm alanlarımız var. Karavancılarımız geliyor, bir tarafını kamp alanı yapalım, bir tarafını karacan parkı yapalım. Bu bölgede hem turizm katkı sağlansın hem ticari olarak bir gelir elde edilsin derdindeyiz. Bolu’nun iki ucuna bu şekilde bir eylem planı hazırlayalım. Konteyner kent, karavan kent projemizin genel manada hazırlıklarını yaptık, bununla ilgili de hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayıp, yarın afet olduğunda 10 bin, 20 bin kişi burada konaklayabilecek” ifadelerini kullandı.

“BİZİM AFAD’IMIZ ORADAN NASIL ÇIKACAK”

AFAD Bolu İl Müdürlüğünün bulunduğu konumun kötü olduğunu hatırlatan Akgül, “İlimizde bir AFAD İl Müdürlüğü var. Bahçelievler’in dar bir sokağında AFAD İl Müdürlüğüz var.  Eski bir binada. Biz afet bölgesindeyiz. Bir felaketle karşı karşıya kaldığımız hemen arabaya binelim, bir yakınımıza gidelim… Bir trafik kaosu. Şimdi bizim AFAD’ımız oradan nasıl çıkacak, nasıl vatandaşa ulaşacak veya o bina çökecek mi çökmeyecek mi? Hatay’da, Maraş’ta itfaiye binası çöktü, insanlar kurtarmaya gidemedi. Burası hassas bir nokta değil mi? Bu vatandaşımızın gözüne batmayabilir. Ama felaket olduğunda, ‘Nasıl geç kaldık, gelemedik, araba çalışmadı, yoldan çıkamadım.’ Bizim bunu demememiz lazım. Birinci önceliğimiz depremle alakalı tüm hazırlıklarımız yapmak üzere mücadele etmek” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE