Milliyetçi Hareket Partisi 14.Olağan Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi büyük bir coşku ve kalabalıkla gerçekleştirildi. MHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı’na tek aday olarak giren Hakan Aydın güvenoyu alarak tekrar seçildi.

Haber: Aslı Akış

Kongreye,  MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Engin Alemdar, MHP KAÇEP Başkanı Sema Gülen,  Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek, ilçe belediye başkanları, MHP İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, İl ve ilçe teşkilatları, ilçe ocak başkanları, birçok STK, sendika üyeleri ile partililer katıldı.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşen Milliyetçi Hareket Partisi 14.Olağan Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde mevcut başkan Hakan Aydın yeniden başkan seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede ilk olarak gündem maddeleri görüşüldü, ardından divan heyeti oluşturuldu.

Kongrede Divan Başkanlığına Bolu MHP Milletvekili İsmail Akgül, divan üyeliklerine ise MHP KAÇEP Başkanı Sema Gülen, Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek ile MHP İl Başkan Yardımcısı Ayhan Çelikol seçildi.

GENEL BAŞKAN BAHÇELİ’NİN MESAJI OKUNDU

MHP Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajında “Gerek 14 Mayıs’ta ve gerekse 28 Mayıs’ta cumhur ittifakı büyük bir başarı elde etmiştir. İnşallah yerel seçimlerde de aynı başarıyı elde edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkan Bahçeli’nin mesajının okunmasının devamında yönetim kurulu faaliyet ve mali raporun okunup onaylanmasından sonra konuşmalara geçildi.

“PARTİMİZ BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİ”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Hakan Aydın; “1969 yılının 9 Şubat’ında inanmış insanların, Türk milletinin geleceğini düşünerek, emek ve fedakarlık ile ilmek ilmek dokuyarak kurduğu Milliyetçi Hareket Partimiz bu günlere kolay gelmedi. Yuvamız olan bu kutlu çatı, bu manevi ruh, bu kutlu dava, fedakarlık yarışında her zaman en önde olmuş, memleketimizin geleceği için elini taşın altına koymaktan çekinmemiş, hatta gövdesini ve canını ortaya koymuştur” dedi.

“MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKETİN, ŞANLI MAZİSİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

Milliyetçi ülkücü hareketin şanlı mazisini her daim yaşatacaklarını belirten Aydın; “Bizler yapılan hiçbir fedakarlığı, ödenen hiçbir bedeli unutmadık, unutturmayacağız. Vatanı ve davası uğruna şehadet şerbetini düşünmeden içen Ülkücü şehitlerimizi ve onların aziz hatırasını unutmayacağız, unutturmayacağız. Her türlü badireyi aşarak, sinsi kuşatmaları yara yara bugünlere gelmiş Milliyetçi Ülkücü hareketin, şanlı mazisini unutmayacağız, unutturmayacağız. Kızıl kurşunlardan, kahpe pusulara, tabutluklardan, idam sehpalarına gözünü dahi kırpmadan giden abilerimizin aziz hatıralarını unutmayacağız, unutturmayacağız.” İfadelerine yer verdi.

“YIKILIN ORADAN KÖPEKLER!”

Merhum Alparslan Türkeş’in sözlerini anımsatarak konuşmasına devam eden Aydın; “Birileri dün tabutlarını taşıdıkları şehir arkadaşlarını, şehitlerimizin değer yargılarını ve ne için hayatlarını feda ettiklerini unutabilirler. Gözlerini makam hırsı bürümüş, ben ben delisi olmuş, her türlü kerameti kendilerinde görenler, nefislerine yenilenler, bugün gittikleri yerin iyisi olanların düştükleri lağım çukuru ayen beyan ortadadır. Dualı davamızı diline dolayanlar, karalamaya çalışanlardan bazılarının, bugün Türkiye’de ve de Bolumuzda elde edilen başarıya hadleri olmadığı halde leke sürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bende kendilerine cennet mekan Başbuğumuz, Alparslan Türkeş beyenfedinin sözlerini anımsayarak cevap veriyorum; yıkılın oradan köpekler!” diye konuştu.

“ÜÇ HİLALİN ZAFERİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPTIK”

Hakan Aydın, üç hilalin zaferi için ne gerekiyorsa yaptıklarına dikkat çekerek; “Başta il başkanımız İlhan Durak ve ekibi olmak üzere ben ve arkadaşlarım, Türkmen Beyimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin bizleri onurlandırmasının ardından gecemizi gündüzümüze katarak üç hilalin zaferi için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya çalıştık. En azından zafere inandığımızı göstererek, bu uğurda çaba sarf ettik. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin Türk milletine verdiği güvenin sarsılmaz desteği ile il başkanımız İlhan Durak, ilçe başkanlarımız, belde ve ilçe başkanları, genç bozkurtlarımız, üyelerimiz ve herşeyden önemlisi 15 milletvekili aday adayımızın tamamıyla sahada bir bütün olarak yapılan çalışmalar meyvesini vermiş, dava arkadaşım, dostum, kardeşim velhasıl kelam sizlerin Bizim İsmail dediği, benim ise uzun reisimi meclise göndermenin, hem onurunu hem de mutluluğunu hep beraber yaşadık, yaşıyoruz. Varolasın uzun reisim.” şeklinde konuştu.

“YEREL SEÇİMLER İÇİN SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ”

Yerel seçimlere gidilen süreçte tüm teşkilat mensuplarıyla sahada var güçleriyle çalıştıklarının da altını çizen Aydın;  “Davamız çetin mücadelelerin sonucunda inanmış ülkü erlerinin aziz hatıraları ile güçlenmiş, bugünlere gelmiştir. Bizlere düşen birinci vazife ise davamızı daha ileriye taşıyarak başarıya ulaştırmaktır. Şu anda baraj gövdesini çatlattık. Bize düşen o barajı patlatmaktır. Yaklaşan yerel seçimlerde başta Bolu merkez olmak üzere ilimizin neredeyse tüm ilçelerinde, Milliyetçi Hareket Partisi favori durumundadır. Her bizimizin zihninde kutlu davamızının yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkan adaylığı için bir bozkurtun ismi yükselmektedir. Benim de zihnimde bir bozkurtun ismi yükseliyor. Muhtemelen şuanda burada bulunan dava mensuplarımızın da zihninde aynı bozkurtun ismi yankılanıyor. Şimdilik o bozkurtun ismini dillendirmiyor, var gücümüzle muhtemelen 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için tüm teşkilatlarımızla omuz omuza vererek tam saha çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Bizler davamıza olan borcumuzu ödemeliyiz, ödeyeceğiz. Partimizi başarıya ulaştırmalıyız, ulaştıracağız. Azim ve gayretten geri durmayacağız. Çabadan vazgeçmeyeceğiz. Bizi yıldırmak isteyenlerin karşısında çifte su verilmiş çelik misali sağlam irademiz ile dimdik duracağız. Gaflete, nemalazımcılığıa geçit vermeyeceğiz. Dönenlerden olmayacağız, kaçanlardan olmayacağız, satanlardan olmayacağız, yılanlardan olmayacağız, adam gibi adam olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci de başarı ile sonuçlandıracağız. Ne mutlu Türküm diyene.” İfadeleriyle sözlerini noktaladı.

“SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin “2024’e doğru, diyar diyar Anadolu” sözleriyle başlattığı kurultay ve seçim çalışmaları vesilesiyle bire arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, “Sizlerle buluşmamıza vesile olan fedakar, vefakar ve cefakar il başkanımız Sayın İlhan Durak beyefendiye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim. Türkiye yüzyılında Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları ve tüm teşkilatlarımıza önemli sorumlulukların düştüğünün bilinç ve feyzindeyiz” dedi.

“GÜZEL BOLUMUZ İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Özkalem, daha güzel bir Türkiye ve daha güzel bir Bolu için kollarımızı sıvadıklarına işarete ederek; “Vatan, millet ve memleket ülküsüyle yaşayan siz değerli dava arkadaşlarımızla birlikte önümüze çıkacak tüm zorlukları birlikte aşacağız. Siyasette bir görevin hakkını vermek, insanımıza dokunmak, daha doğrusu kalplere nüfuz etmek, şerefli bir mücadelenin mükafatadır. Unutmayalım ki, her gönüll kendine benzeyen gönüle akar. Gönül vermeden, ömür adamadan gönüllere girilmez. Gönül insanın kıblesidir ve de kırılmamalıdır. Her dava adamı aynı zamanda gönül adamızıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin muhterem ülküdaşları bu güzel vasıfa fazlasıyla sahiptir. Bir selamla bin hatır kazanırız. Eğer istersek bir gönüle bin yoldan ulaşırız” şeklinde konuştu.

“SANCAĞIMIZ TÜRKLÜK, SEDAMIZ VATANDIR”

“Bizim siyasetimiz Hakk’ın izinde hakikatin içindedir” vurgusu da yapan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem; “Bizi araya çarpık kulislerde, çıkar lobilerinde, çorak ortamlarda değil, Türk milletinin bizzati varlığında ve vakarında bulacaktır. Nitekim bizlerin bariz farkı da budur. Sevdamız millet, sesimiz devlettir. Sancağımız Türklük, sedamız vatandır. Geldiğimiz yer belli varacağımız yer bellidir. Yattığımız toprak belli üzerinde yükseldiğimiz tarih bellidir. Soyumuz belli, tuttuğumuz bayrak bellidir. Millet ne diyor, ecdat ne diyor, tarih ne diyor, Allah ne buyuruyor, onu dinliyor nitekim ona bakıyoruz. Buna da aynen ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesileyle kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” ifadelerine yer verdi.

“54 YILLIK TARİHİNDE KENTİMİZDEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYI BAŞARDIK”

Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde büyük bir zaferle çıktıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan MHP Bolu İl Başkanı ilhan Durak;  “Hamd olsun teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği sayesinde Bolu’muzda Milliyetçi Ülkücü Hareket adına büyük bir başarıya İmza attık. Türk siyasi hayatının kutup yıldızı, Türkiye’nin en köklü siyasi partilerinden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 54 yıllık tarihinde kentimizden milletvekili çıkarmayı başardık. Bu başarı şahsımın bir başarısı değildir. Bu başarı yalnızca filan kişinin, filan kişinin şahsi bir zaferi değildir! Bu tarihi başarı Milliyetçi Ülkücü Harekete gönül vermiş, emek vermiş, ömür vermiş her bir ülküdaşımızın başarısıdır! Bu tarihi başarı; Bolu’da görev yapan mahalle başkanlarımızdan il ve ilçe başkanlarımıza, ve onların kıymetli yöneticilerinin başarısıdır.

“DEVLET BAHÇELİ BEYEFENDİNİN BAŞARISIDIR!”

Bu tarihi başarı; canını dişine takarak gece gündüz demeden Liderine, Davasına, Partisine ve Ocağına bağlı genç yaşlı bütün dava arkadaşlarımın başarısıdır! Bu başarı; Ben Sen yok Biz varız diyen, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ortaya koymuş olduğu “Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben” anlayışına inanmış bütün ülküdaşımızın başarısıdır! Bu büyük başarı Bolumuza inanan, güvenen ve hiçbir zaman desteğini bizlerden esirgemeyen, Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazdırmış, Türk Dünyasının Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin başarısıdır!

“LİDERİMİZ BİZLERE İNANDI, BİZLERE GÜVENDİ” 

Saygıdeğer Liderimiz bizlere inandı, bizlere güvendi. Ben de inanıyorum ki Bolu’daki ülküdaşımızın Bilge Liderimizin bu güveni ve desteğine layık olduğunu göstermiştir. Bundan sonra da göstermeye devam edecektir! Bu vesileyle de bütün Bolulu dava arkadaşlarıma bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olun, Var olun!” ifadelerini kullandı.

“BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ”

Merhum İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’dan alıntılama yapan İl Başkanı Durak; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” diyerek birlik ve beraberliğin önemini ortaya koyuyor. Bizim kadim şehrimiz Bolu’daki zafer parolamız işte budur! Bir Olacağız, İri Olacağız, Diri Olacağız! Aşılmaz sanılan engelleri birlikte aşacağız, olmaz denileni Allah’ın izniyle olduracağız! Asla inancımızı kaybetmeyeceğiz, asla ümitsiz olmayacağız, asla yılanlardan, yorulanlardan, dönenlerden olmayacağız! Milliyetçi Hareket Partisi olarak Bolu’da kazandığımız zaferlere yenisi eklemek için gece uyumadan, gündüz oturmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik ruhunu daha da geliştireceğiz. . Bunu birlikte yapacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Yolumuzdan şaşmayacağız. Çizgimizden sapmayacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Çok Kıymetli Dava Arkadaşım, Değerli Dostum, Abim, Hakan Aydın beyefendiyi ve yönetimini tebrik ediyorum.” dedi.

“SİZLERİN DESTEĞİ VEKİL OLDUK”

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül,  MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile aralarında geçen diyaloğu anlatarak; “Ben seçim çalışmasını nasıl yaparız, nasıl yürütürüz derken, ‘Bolu’nun pazarlarında büyüdük, çıraklık yaptık’ dedik ve o sırada birisi “Bizim İsmail” dedi o serüvenin de sonunda rabbimin izni sizlerin desteği vekil olduk. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi il başkanımız ile ziyaretine gittiğimizde bizlere “Ankara’dan İstanbul’a geçtiğimizde Bolu kalbimizde bir uhteydi. Hemşehrilerimize benden baki muhabbet ve selamlarımı ilet, bizim kalbimizde ki uhteyi giderdiniz.  Allah sizlerden ve teşkilatlarımızdan razı olsun” dedi. İkinci gittiğimde bende “Allah’ın izniyle aynı iman ve şuurla, 14 Mayıs’ın ardından çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah şehrül eminlik makamı olan belediye başkanlığını da, Bolu’nun anahtarını da sizlere getireceğiz” dedim” ifadelerini kullandı.

“AYNI İMAN VE ŞUURLA 31 MART SEÇİMLERİNE HAZIRLANACAĞIZ”

Akgül, genel seçimler sürecinde olduğu üzere aynı iman ve şuurla yerel seçimlere hazırlandıklarını belirterek; “Yine aynı inançla, yolumuzdan çıkmadan, çizgimizi bozmadan, ipi sapı kimin elinde olduğu belli olmayan, belli bir makam için belli bir koltuk için kendini feda edenlerle değil, isimsiz kahramanlar Milliyetçi Ülkücü Hareket’in mensubu olarak makamsız mevkisiz de ne işlerin yapılacağını ispatlayan bu topluluk ile aynı iman ve şuurla 31 Mart seçimlerine hazırlanacağız. Biz inanıyoruz iman ediyoruz, sizlerde bize güveniyorsunuz, inşallah 31 Mart’ta da 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yaşadığımız coşkuyu bir daha yaşayacağız.  Biz buna inanıyoruz, biz buna söz veriyoruz. İnşallah rabbim de bizlere bu coşkuyu yaşatacaktır. Allah bizleri sizlere layık olmayı nasip etsin. Uzun bir süreden sonra bu makamın bize nasip olması ayrı bir gurur. Biz iyi ki Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermişiz, iyi ki İsmail Akgül’e oy vermişiz dedirteceğiz dedik, inşallah rabbim sizlerin de desteği ile bunu göstereceğiz. 30’uncu dönemler, 35’inci dönemlerde de nice kardeşlerimiz bizden sonra bu makamlarda olacak.” şeklinde konuştu.

AYDIN GÜVEN TAZELEDİ

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından seçime geçilen kongrede mevcut MHP merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, delegelerin oylarıyla İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi.

foto galeri gif

Editör: Servet GÖKÇEK