Son dönemde hastaneler için randevularda yaşanan yoğunluk nedeniyle gelen şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Randevu alamayan vatandaşlar için ise İl Sağlık Müdürlüğü ek randevu dönemi başlattı. İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “MHRS’deki var olan yığılmayı çözebilmek için doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın fedakarlığıyla bazı bölümlerde ek mesai açtık” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol,  Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sayıları hakkında bilgiler verdi. Demirkol, doktor sayısının artışının MHRS sisteminden alınan randevulara katkı verdiğine dikkat çekti.

“MHRS ARTIŞ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTE”

İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, randevularda yaşanan talebin yoğunluğunu azaltmak için gerekli tüm çalışmaların yürütüldüğünü belirterek; “Pandemi sonrasında normale dönüş aşamasında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de yoğun bir talep var vatandaşlarımızdan. Hem bölgemizden hem de ilimizden çok fazla sayıda randevu alamayan veya almak isteyen vatandaşımız olduğunu gördük, görüyoruz. Bununla ilgili doktorundan hemşiresine, bütün sağlık çalışanlarımız aktif bir şekilde fedakarca sahada çalışıyorlar. İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm hastanelerimizde Kamu İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla beraber randevu alamayan hastalarımız için MHRS artış çalışmalarımız devam etmekte.” şeklinde konuştu.

“HEKİMLERİMİZİN FEDAKÂRLIKLARIYLA MHRS KAPASİTEMİZİ ARTIRDIK”        

Merkezi Hekim Randevu Sistemindeki kapasitenin sağlık çalışanlarının fedakarlık yapmasıyla arttığına işaret eden Demirkol; “Ortalama olarak yaklaşık ilimizde 70-80 bin arasında aylık MHRS kapasitemiz vardı. Bu rakamı yine hekimlerimizin fedakarlıklarıyla yaklaşık 100 bin civarına çıkardık. Sayın Valimizin destekleri ve yakın takipleriyle bunu aktif olarak sahada takip ediyoruz. 100 bin civarında aylık MHRS’miz yaklaşık olarak doluyor. Bu rakamı 110 bin 120 binlere çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

“DOKTOR SAYIMIZIN ARTMASINDA BÜYÜK KATKI VERECEK”

Demirkol, ilimize yeni atanan ve atanacak doktor atamaları ile aktif bir şekilde katkı sunulacağını dile getirerek;  “Devlet hükümlülüğü kurasında ilimize atanan ciddi sayıda doktorumuz oldu. Açıktan ilk defa atamada ciddi sayıda uzmanlarımız, inşallah bizim ekibimize sağlık ordumuza katılmış olacaklar. Bu nokta da yine Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize büyük destekleri için teşekkür ediyoruz. İlimizde de böylelikle, çocuk hastalıkları, dahiliye, kadın doğum, hem ilçemizde hem merkezde romatoloji yine ikinci doktorumuz, çocuk cerrahisi ilk defa geliyor. Alerji ve immünoloji doktorumuz yine ilk defa bu vesileyle gelmiş oluyor. Aynı zamanda dahiliye, fizik tedavi doktorlarımızla birlikte aktif bir hizmete katkı sağlamış olacağız inşallah. Bu nokta da MHRS’ninde artışına, doktor sayımızın artmasında büyük katkı verecek inşallah.” İfadelerini kullandı.

EK MESAİ SİSTEMİ TANIMLADIK”

Doktorların ve sağlık çalışanlarının özverileri sayesinde ek mesai sistemini hayata geçirdiklerini vurgulayan Demirkol; “MHRS’deki var olan yığılmayı çözebilmek için MHRS sayısını gündüz artırmak ilk adımımızdı. Burada ciddi bir yol kat ettik. Yaklaşık %20 civarında, yani 80’ den 96 bine çıkan bir rakama ulaştık. Sonrasında da yaklaşık olarak 4 bin civarında da ek mesai tanımlamış olduk geçen ay içerisinde. Akşamları saat 17.00 ile 20.00 arasında, bazı bölümlerde cumartesi günleri ek mesai açtık. Yine doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın fedakarlığıyla olan bu hizmetle ciddi bir verim aldık. Özellikle randevu alamayanlar, gündüz işi sebebiyle gelemeyenler akşamları bazı polikliniklerimizde muayenelerini olabiliyorlar. Bu Devlet Hastanesinde, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Diş Hastanemizde başladı.” Diş hastanemizde uzun süredir devam ediyordu, son dönemlerde kapasitemizi artırdık” şeklinde konuştu.

“PEK ÇOK BRANŞTA EK MESAİ ÇALIŞMAMIZ BAŞLADI”

İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, ek mesai ile MHRS’de yaşanan yoğunluğun azaldığının altını çizerek; “Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırmada özellikle randevu sıkıntısı yaşayan bölümlerde göz, kulak-burun-boğaz, ortopedi, dahiliye gibi birçok branşta çocuk hastalıkları gibi branşlarda da bununla ilgili ek mesai çalışmamız başladı. Geçen ay 4 bin civarında MHRS açtık. Bunlar yaklaşık olarak doldu ve çok olumlu tepkiler aldık. MHRS problemimizi çözmemizin ikinci aşaması da ek mesaiydi. Hem kapasitelerin artırılması hem ek mesai ile buraya gelen hastalarımızın muayenesiyle bu sıkıntıyı ilimizde hızlıca aşmaya başladık. İnşallah bunun da devamının geleceğini umut ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim