Erzurum’da miting sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun taşlanmasına, Bolu’daki Millet İttifakı temsilcileri tepki gösterdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “HÜDA-PAR’ı niye bünyelerine aldıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Bunlara provakatif, militan bir kadro lazımdı” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’daki Millet İttifakı temsilcileri, Belediye Meydanı’nda bir araya geldi. Erzurum’daki Millet İttifakı mitingi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun taşlanmasına tepki gösterdiler. Düzenlenen basın açıklamasında; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ersan Türkoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Burhan Aktaş, Saadet Partisi İl Başkanı İsa Sayın, Demokrat Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Demirtaş ve Bolu Belediyesi Eski Başkanı Necdet Gören yer aldı.

“HALKIMIZA GÖZDAĞI VEREMEZ”

Saldırıların kendilerini korkutamayacağının altını çizen CHP İl Başkanı Türkoğlu, “Bu tür eylemler, demokrasiyle ülke yönetimlerine talip olmaya çalışanlara gözdağı veremez. Halkımıza gözdağı veremez. Bizler bunun karşısında sonuna kadar dimdik, yüreklice durmasını biliriz. Bu konuda kimsenin bir endişesi olmasın. Biz yarın saat 13’te Sayın Genel Başkanımız ve 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve saldırıya uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu karşılayacağız. Onlarla beraber mitingimizi gerçekleştireceğiz. Bütün yurttaşlarımızı bu vesileyle tekrar davet ediyorum Bu memleket meselesi, bu baskıya zulme ‘Dur’ deme cesareti meselesi” dedi.

“PROVAKATİF SALDIRILARIN BOLU’DA GERÇEKLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Benzer olayların Bolu’da gerçekleşmeyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben Erzurum’da yaşanan provakatif saldırıların Bolu’da gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Zaten emniyetimiz de bu konuda çok hassas davranıyor. Onlara da teşekkür ediyoruz. Dün bu olayı gördükten sonra çok üzüldüm. Tarihe de biraz meraklıyım. Bunlar ne zaman taş atmaya başladılarsa, o seçimleri kaybediyorlar. 1977 seçimleri öncesinde Gerede’de Ecevit’i, taşlayan. Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde Ecevit’i taşlayanlara sandıkta halkın nasıl bir tokat vurduğunu herkes gördü. Şimdiye kadar hiçbir mitingde böyle bir şey yaşanmıyordu. İlk kez kaybedeceklerini anladıkları için Hizbullahçı teröristler vasıtasıyla bu tür provakatif eylemler yapıyorlar” diye konuştu.

“BUNLARA PROVAKATİF, MİLİTAN BİR KADRO LAZIMDI”

Özcan, HÜDA-PAR’a da değinerek, “HÜDA-PAR’ı niye bünyelerine aldıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Bunlara provakatif, militan bir kadro lazımdı, HÜDA-PAR da bu açığı fazlasıyla doldurmuş. İnşallah önümüzdeki hafta, devir teslim töreninin yapılacağı bir hafta olur Cumhurbaşkanlığında. İnşallah ülkemizde yeni bir dönem başlar” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE