28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarışacak olan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kampanya stratejisini netleştirdi. İkinci tur kampanyasına son şeklini ittifak ortağı diğer 5 siyasi partinin lideriyle yaptığı toplantıda veren Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’nın “terörle yan yanalar” algısını kırmak için mücadele verecek.

Haber merkezi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna 10 gün kala Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları bir araya geldi. CHP Genel Merkezi’nde yapılan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

İttifak ortakları Sinan Oğan ile irtibata geçilmesi konusunda mutabık kaldı. Milliyetçi dilin artırılması da konuşuldu.

İlk turda “pozitif kampanya” yürüten Kılıçdaroğlu, "terörle mücadele" konusunda daha somut ve net mesajlar verecek, kampanya dilini sertleştirecek.

Cumhur İttifakı’nın Meclis'te çoğunluğu sağlaması ile “Kılıçdaroğlu gelirse istikrarsızlık olur” söylemine de karşı söylem geliştirildi.

Saha çalışmalarında Cumhurbaşkanı’nın geniş yetkileri ön plana çıkarılacak ve Meclis'in “denge-denetleme” işlevine vurgu yapılacak.

ORTAK MİTİNG PLANLANMIYOR

Bütün partilerin il başkanlarının birbiriyle koordineli çalışması kararı alındı, günlük olarak ortak raporlar hazırlanıp liderlere de sunulacak.

Sandık güvenliği için tüm partilerin katılımıyla yeni bir koordinasyon grubu kuruldu.

Ortak miting planlanmıyor. Kapı kapı çalışma öne çıkacak.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ