(HABER: ASLI AKIŞ)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, gençlere yönelik en büyük tehdit unsuru uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlığına işaret ederek; “Bağımlılıkla mücadele aile, okul, ilgili sivil toplum kuruluşları, gençlik kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarıyla iş birliği hâlinde, önleyici tedbirlerle topyekûn bir mücadeleyle sonuca ulaşabilecektir” dedi.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, gençlerin ve çocukların sosyal ağlarda geçirdikleri sürelerin artışına dikkat çekerek farklı branşlarda eğitimlerin yararlı olabileceğini vurguladı.

Öte yandan, gençler arasında madde kullanımının önlenmesi, uyuşturucu maddelere erişimin daha sıkı denetlenmesi ve madde kullanımının gençler, aileler ve sosyal hayatta yarattığı kötü sonuçların önüne geçilmesi için önerilerini sundu.

“ÖNLEYİCİ TEDBİRLERLE TOPYEKÛN BİR MÜCADELEYLE SONUCA ULAŞABİLECEKTİR”

Milletvekili Akgül, bağımlılık türleri ile topyekün bir mücadeleyle sonuca ulaşılabileceğinin altını çizerek; “Gençlerimize yönelik en büyük tehditlerden olan uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele noktasında da bakanlığımızın başarılı çalışmalar yürüttüğü görmekteyiz. Bakanlığımız bütçesinde Bağımlılıkla Mücadele Programı için ayrılan ödenek büyük oranda artırılmıştır. Şüphesiz, bağımlılıkla mücadele aile, okul, ilgili sivil toplum kuruluşları, gençlik kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarıyla iş birliği hâlinde, önleyici tedbirlerle topyekûn bir mücadeleyle sonuca ulaşabilecektir. Aynı zamanda geçmiş dönemde görev yaptığım Yeşilay ve Yeşilay Danışmanlık Merkezlerini de her türlü bağımlılığa karşı verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“EKRAN BAĞIMLILIĞI TEHLİKESİ ARTIYOR”       

Artan teknoloji kullanımı birlikte yaygınlaşan özellikle çocuklar ve gençler üzerinde etkili olan dijital bağımlılık ve sosyal medya kullanımını gündeme taşıyan Milletvekili Akgül; “Gençlerimize yönelik bir diğer tehlike ise ekran bağımlılığıdır. Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı 2022 yılında yüzde 97 olmuştur. Gençlerimiz internette geçirdiği bu sürenin büyük bir çoğunluğunu sosyal medyada geçirmektedir. Gençlerimizi sosyal medya tüketicisi olmaktan çıkarıp, teknoloji üreten bir gençlik haline getirmek amacıyla, kodlama, yazılım ve inovasyona yönlendirmek ve bu alanlarda eğitimler vermekte önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

“EKRAN BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE” ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Akgül, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının ekran bağımlılığı ile mücadele noktasında çalışmalar yürüttüğünü belirterek;  Bu konuda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfımızın “ekran bağımlılığı ile mücadele” programları ile birlikte “blok zincir akademisi” çalışmaları, ODAK 2023 hızlı okuma yazılımı, UOUZEM Uzaktan eğitim projesi gibi çalışmaları örnek teşkil etmektedir” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE