Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bengü Türk TV özel yayınına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül; “Bolu Belediye başkanımız genel siyasete kendisini kurban etti. Gel kardeşim Bolu’ya dön. Bizde Bolu milletvekili olarak Bolu için destek olalım, Bolu’ya hizmet edelim. Bolu’nun vebali, yükü omuzlarında” ifadeleriyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a çağrıda bulundu.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık ettiği TBMM’de 28. Dönem milletvekilleri için yemin töreni yapıldı. MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, 2 Haziran Cuma günü kürsüye çıkarak yemin etti. Akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bengü Türk TV’de Yemin Töreni Özel Yayınının konuğu olan Akgül,  Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya ile Bengü Türk Haber Müdürü Ayşen Yükler’in sorularını yanıtladı.

Milletvekili yeminini ederek göreve başlayan İsmail Akgül, ilk değerlendirmesini yaparak; “Liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin meclis başkanvekilliğinde yeminimizi gerçekleştirmemiz bizim için ayrı bir onur ve gurur. Türkiye’nin yılında Türkiye yüzyılında hem Bolu’dan milletvekilinin çıkması hem mecliste liderimizin meclis başkan vekili olarak görevini gerçekleştirirken bizim de onun huzurunda yeminimizi yapmamız ayrı bir heyecan kaynağı oldu. İlimizden uzun bir sürenin ardından MHP’den bir vekil çıkması hasebiyle mesajlar da geliyor. Bolulu vatandaşlarımızda hasretti buna. Liderimize olan teveccüh, teşkilatlarımıza olan samimiyet ve vermiş oldukları emek sayesinde bugün TBMM’de Bolu’yu temsil etmenin mutluluğu huzuru içerisindeyiz. İnşallah hayırlı hizmetler yapmak nasip olur, vatandaşımıza layık oluruz.” Şeklinde konuştu.

“KENDİLERİNE BURADAN BAY BAY DİYORUZ”

Yoğun geçen 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçim sonuçlarını üzerinden millet ittifakında da gönderme yapan milletvekili İsmail Akgül; “Cumhur ittifakı ve cumhurbaşkanımıza yoğun bir oy potansiyeline olan bir bölgede çalıştık biz. 2. turda cumhurbaşkanımızın oyunu artırdık. Türkiye cumhuriyeti devleti soğan-Patates üzerine kurulmuş bir cumhuriyet değil. Temelleri köklü, güçlü bir ülkeyiz. Türkiye yüzyılında kendi enerjisi, kaynakları, birlik ve beraberliğiyle özellikle karşıdaki zillet ittifakının da söylediği gibi onlar “ölümlük mezara kadar bir ittifak biz ise proje ittifakıyız” dedi. Bunu da her birlikte gördük. Emellerine ulaşamayınca, biz Avrupa’da  örnek gösterilecek bir ülke konumuna doğru ilerlerken Türkiye’yi geri plana çekmek isteyenlerin başaramayınca türlü anlaşmazlıkların içine girerek birbirlerine düşerek yollarına devam ettiklerini görüyoruz. Kendilerine buradan bay bay diyoruz.” İfadelerini kullandı.

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM DİYORUZ”

Akgül, MHP genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ‘önce ülkem ve milletim’ şiarını da anımsatarak; “Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin de söylediği gibi biz önce ülkem ve milletim diyoruz. Bizim için devletin milli bekası söz konusu. O yüzden hiçbir pazarlık içinde olmayan liderimizin sonuna kadar emrindeyiz. Liderin gösterdiği hedefte yürümek bizim boynumuzun borcu. Büyüğümüzün söylediği sözün üstüne söz söylemek bizim haddimiz değil.” dedi.

“KOLTUK SEVDASINA DÜŞENLER BUGÜN FARKLI ARAYIŞ İÇERİSİNDE”

İkinci tur cumhurbaşkanı seçiminin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı istifa çağrısına ile İYİ Parti’nin ilerleyen günlerde yapacağı kurultaya dair sorulan soru üzerine görüşlerini aktaran Milletvekili İsmail Akgül; “Herkesin bir beklentisi vardı. Dün MHP’de olup kendi şahsi menfaatlerini elde edemeyip başka siyasi partilerin içine girip koltuk sevdasına düşenler bugün aradığı o koltukları orada bulamayınca da yine farklı arayış içerisine girecekler. Dün satan bugün de satar. Çocukluğumdan bu Yana Milliyetçi Ülkücü Hareketin içerisindeyim. Yıllardır ülkü ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisinde görevlerimiz oldu. Bir sürü seçim geçirdik başarısızlıkta oldu ama teşkilatlarımız her zaman aynı samimiyet ve birliktelikle mücadele etmeye devam etti. Oraya baktığınızda birinin cumhurbaşkanlığı, diğerinin Başbakanlık sevdası vardı. Baktılar ki bu böyle olmuyor şimdi durum Pazar’a kadar oldu.

 “GEL KARDEŞİM BOLU’YA DÖN”

Biz Bolu Belediye başkanımızı kaybettik. Genel siyasete kendisini kurban etti. Sürekli Türkiye gündemi ile uğraşmaktan ilimizde de 4 yıldır herhangi bir hizmet alamadık. Biz sürekli “Bolu’ya dön” diye sesleniyoruz. Bir kez daha “Gel kardeşim Bolu’ya dön. Bizde Bolu milletvekili olarak Bolu için destek olalım, Bolu’ya hizmet edelim” diyerek sesleneyim. Bolu halkı bizden de kendisinden de hizmet bekliyor. Kendi şahsi menfaatleri, hayalleri, ütopyaları peşinde koşacağına gelip Bolu’da vatandaşının başında dursun ki bizde bolu milletvekili olarak ne yapılacaksa memleketimize önünü açalım hizmet edelim derdindeyiz. Bolu’nun vebali, yükü omuzlarında bunun farkına varmalı.” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ