(Haber merkezi) - Seçildiği İlk günden itibaren her platformda Bolu’nun sorunlarını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmail Akgül, ay sonunda ihalesi gerçekleşecek olan yeni AFAD yerleşkesi için açıklamalarda bulundu.

Geçen ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Genel Kurulda yaptığı konuşmada Bolu’nun acilen yeni AFAD yerleşkesine ihtiyacı olduğunu belirterek, konunun ehemmiyetini paylaşan Milletvekili Akgül, yeni yerleşkenin yapımı için ihaleye çıkılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.  

AY SONU İHALEYE ÇIKIYOR

Yeni AFAD yerleşkesinin Bolu için büyük önem arz ettiğini söyleyen MHP Milletvekili İsmail Akgül; “Hepimizin malumudur ki, Bolumuz deprem kuşağında bulunan bir il. Bu durum göz önüne alındığında Cumhur ittifakı olarak uzun zamandır Bahçelievler mahallesinde bulunan bir apartmanda hizmet veren AFAD İl binamızın biran önce güzel bir yere taşınması ve yerleşke haline getirilmesi için uğraş veriyorduk. Rabbim göstermesin ama olası bir afette, depremde sağlıklı hizmet verebilmesi için AFAD Müdürlüğümüzün böyle bir binaya ihtiyacı vardı. Nihayetinde Cumhur ittifakının emekleri karşılığını verdi ve yeni AFAD yerleşkesinin yapımı için ihale tarihi belirlendi” ifadelerine yer verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ay sonunda ihaleye çıkacak olan yeni AFAD yerleşkesinin Bolu’ya çok yakışacağını dile getiren Milletvekili Akgül; “Civril Mahallesinde bulunan AFAD depolarının bulunduğu alanda çok güzel ve kapsamlı bir proje hazırlandı. Artık tüm birimler aynı alanda olacak ve afet anında, sonrasında hareket kabiliyetimiz ve müdahale gücümüz artacaktır. Ay sonunda yapılacak ihalenin ardından inanıyorum ki kısa sürede yeni AFAD yerleşkemizi tamamlayacağız. Ben öncelikle bu isteğimize hassasiyetle yaklaşan Sayın Bakanımıza, AFAD Başkanlığımıza, bugüne kadar bu işte emeği olan Sayın Valimize ve bürokratlarımıza, Cumhur ittifakının tüm paydaşlarına Bolulu vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK