(HABER: ASLI AKIŞ)-  Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, 2024 bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan İstanbul-Ankara hızlı tren projesinin, Gerede, Bolu, Düzce, Sakarya istikametinde gerçekleştirilmesini talep etti.

İstanbul’dan Ankara’ya ulaşımı 89 dakikaya düşürecek yeni yüksek hızlı tren hattı, Bolu’dan geçmedi. Bolulu vatandaşlar, milletvekillerinin Bolu için olması gerektiğini dile getirdiği yüksek hızlı tren hattına dair yeni gelişmeleri ve girişimleri bekliyor demiştik.

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül konuyu TBMM’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletti.

Akgül, İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren projesinin güzergahıyla ilgili bu önemli projenin heyecan verici olduğunu belirterek, özellikle Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahının avantajlarını vurguladı.

Proje maliyetinin düşürüleceği projeden daha verim alınacağını kaydeden Akgül, konuyla ilgili yapılan araştırmalardan bahsederek yeniden değerlendirilmesini kaydetti.

“GÜZERGAH KONUSUNDA BAZI İSTEKLERİMİZ OLACAK”

Yüksek hızlı tren projesinin İstanbul-Ankara arasındaki ulaşım süresini 80 dakikaya düşüreceğine dikkat çeken Akgül; “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızdan ricamız,  İstanbul- Ankara yüksek hızlı tren projesi tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi bizleri de heyecanlandırmaktadır. İstanbul Ankara arasında ulaşımı 80 dk. düşürecek olan bu projeyi ve Kuzey Marmara otoyolu devamını sonuna kadar destekliyoruz. Yalnız hızlı tren projesi için seçilen güzergah konusunda bazı isteklerimiz olacak.” Şeklinde konuştu.

“PROJE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”  

Milletvekili Akgül, üniversite hocalarının yaptığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkan verilere dayanarak da hatırlatmada bulunarak;  “Üniversite hocalarımızın yaptığı araştırmalar sonrası güzergahın Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden olmasının birçok avantajı vardır. Çevre İllerin bu hatta entegresi, maliyet düşüklüğü, coğrafi zorlukların azalması, yolcu kapasitesinin artması gibi birçok avantajı bulunan Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahının gözden geçirilmesini ve bu güzergahın avantajlarının tekrar değerlendirilmesini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ