14 Mayıs’ta yapılan milletvekili genel seçiminde Bolu’da Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili seçilen Milletvekili İsmail Akgül’ü Türkiye Büyük Millet Meclisindeki makam odasında Köroğlu ailesi olarak ziyaret ettik. MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Abant Tabiat Parkının giriş hasılatının Boluspor’a verilmesi yönünde çalışmaların olduğunu ve sürecin takipçisi olduğunu belirtti.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Abant Tabiat Parkının Boluspor’a kazandırılması noktasında çalışmalar ve temaslar tüm hızıyla sürüyor. MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Abant konusunda özel açıklamalarda bulundu. Akgül, “Biz buranın gerekli takibi yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda hayırlı bir sonuç alırız. Bizde omzumuzda ayrı bir yük” ifadelerini kullandı.

“Savaş Başkanımızla irtibat halindeyiz”

Akgül, Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak ile sürekli istişare içinde olduğunu ifade ederek; “Şimdi Savaş Bey bizim dostumuz. Her şeyden öte. Boluspor’da bizim hassasiyetimiz. Yani biz normalde sporla ilgilenen çok yakinen bir arkadaşınız, bir milletvekili değilim. Ama Boluspor bizim öznemiz. Memleketimiz için bir değer. Biz Sayın Başkanımızla irtibat halindeyiz” dedi.

Bakan Bey’de eminim omuz verecektir”

Akgül, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktararak; “Hem il başkanım hem de ben takibini yapıyoruz. Bakanlıkla görüşmeleri yaptık. Bakan Bey sağ olsun Kastamonulu bir hemşerimiz. Oda hemşerimiz olarak ‘Ben gerekli hassasiyeti göstereceğim’ dedi. Önümüzdeki hafta Veysel Bey ile de bu konuyu görüştüğümüzde nihai bir sonuç elde ederiz. O da omuz verecektir. O da Bolumuzun evladı. İnşallah birlik ve beraberlik içinde Bolumuzun diğer Milletvekilleriyle bu konuyu çözeriz. İnşallah başka kaynaklarda Boluspor’a sağlarız ki, ilerleyen süreçte farklı sıkıntılar yaşanmasın” ifadelerini kullandı.

“İnşallah en kısa zamanda hayırlı bir sonuç alırız”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ile Abant’ın Boluspor’a kazandırılması noktasında bir görüşme gerçekleştireceklerini kaydederek; “Bir defa Bakan Beyi ziyaret ettik. İl Başkanımız İlhan Durak Bey ile Bakan Bey’e gittiğimizde bu konuyu dile getirdik. Gerekli incelemeleri yapacaklarını söylediler. Tekrar sürecin devamında Bakan Yardımcılarımızın görevlendirmesi oldu. Cumhurbaşkanımız tarafından. Çok şükür Bolu’nun değerli bir insanı Veysel Bey’de Bakan Yardımcısı oldu. Biz önümüzdeki hafta inşallah bu konuyu Veysel Bey ile de görüşüp buradaki hassasiyetimizi dile getireceğiz. Biz buranın gerekli takibi yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda hayırlı bir sonuç alırız. Bizde omzumuzda ayrı bir yük. Bolu için bir vebal” şeklinde konuştu.

“Vali Bey’de gerekli hassasiyeti göstereceğini söyledi”

Akgül son olarak bazı kulüplerde çalışan personellerin İl Özel İdareleri tarafından maaşlarının karşılandığını ifade ederek, “Şimdi orası Özel İdare’nin yetkisi biliyorsunuz Valilik kanadında. Vali Bey’de gerekli hassasiyeti göstereceğini söyledi. Biz bu kanatta da üzerimize düşen bir şey olursa yapmaya hazırız. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2 tane İl Genel Meclisi üyemiz var. Eğer bu konuda bir karar alınacaksa İl Genel Meclisi üyeleri tarafından bizim 2 arkadaşımız Boluspor için elini taşın altına koyar. Ama ilerleyen seçim sürecinde farklı bir güçle biz o kanatta güçlü oluruz o zamanda biz yine gerekeni yaparız. Vali Bey, konuyla ilgili hassasiyet duyduğunu geçen yaptığı basın açıklamasında söyledi. ‘Milletvekilleriyle beraber gerekli çalışmayı yapalım. Onlarda bize destek verecektir’ dedi. Ben memleketimin emrindeyim. Benim başka işim yok. Milletvekilliğinden başka işim yok. Bize düşen bir şey olduğunda biz bir adım atmaktan ziyade koşarız onun üzerine. Ne karar alınacaksa olumlu yönde Milliyetçi Hareket Partisi, İl Genel Meclisi üyelerimiz hem de İl Başkanımız bu konuda geri durmayacaktır. Bakanlık ayağını bir bitirelim. Daha sonra inşallah hepsi pey der pey olur” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ