AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediyesinin vatandaşı düşünmediğini işaret ederek, zabıtanın fahiş fiyat denetimlerine katılmamasını eleştirdi. Aydın, “Bolu Belediyesini asli vazifesine dönmesini tavsiye ediyoruz ve bunu diliyoruz. Zabıtasıyla, öyle bir gücü var” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında marketlerde ve bakkallarda fahiş fiyat denetimleri devam ediyor. 18 lira seviyesine kadar çıkan Dolar’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrasında 12 lira seviyesine gerilemesiyle bu denetimler sıklaştı. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın da bu denetimlerde yerel idarelerin yeri olduğunu belirterek, Bolu Belediyesini işaret etti.

“YERELDE MÜCADELE EDİLMESİ GEREKEN BİR MEVZU”

Bolu Belediyesinin imkanı olmasına rağmen destek vermediğini ifade eden Aydın, “Aslında yerelde de mücadele edilmesi gereken bir mevzu. Belediyenin de aslında, Türkiye’deki belediyelerde de göreceksiniz zabıtaları vasıtasıyla yerelde de denetimler yapabilir. Lakin biz şunu hiç görmedik. Bolu Belediyesinin hiçbir görevlisi böyle bir denetim yapıp, yanında olduğunu göstermedi” dedi.

“ZABITASIYLA, ÖYLE BİR GÜCÜ DE VAR”

Bolu Belediyesinin vatandaşı düşünmediğini dile getiren Aydın, çağrıda bulunarak, “Bunun iki sebebi var. Bir, böyle bir dertleri yok, vatandaş gibi bir dertleri yok. Kendilerince kurdukları hayaller peşinde koşuyorlar. İkincisi, asıl üzücü olan budur, Bolulu bir vatandaş olarak buna çok üzülüyorum. ‘Bırakalım, vatandaş markete gitsin, bakkala gitsin. Oradaki fiyatı görsün de bunu AK Parti’ye bağlasın. Bende bundan çıkar sağlayayım.’ Hani, ‘Dolar düşmüşken bu da bir alım fırsatıdır’ diyen zihniyetin yerelde yansımadır. Bolu Belediyesini asli vazifesine dönmesini tavsiye ediyoruz ve bunu diliyoruz. Zabıtasıyla, öyle bir gücü de var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim