AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Cumhurbaşkanı Seçimi için oyunu Milli Egemenlik Ortaokulu'nda kullandı.

Haber: Aslı Akış

Türkiye için beklenen gün geldi. Milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanını seçmek için sandıkta oy kullanıyor.

Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek eşi Ayşe Coşkunyürek ile kızları Sümeyye Nevra ve Sacide Sena Coşkunyürek’le birlikte Cumhurbaşkanı Seçimi için oyunu 1133 nolu sandıkta kullandı.

Coşkunyürek, oy kabinindeki işlemin arından görevlilerle selamlaştı daha sonra oy verdiği okulun bahçesinde açıklamada bulundu.

“MİLLİ İRADENİN SANDIĞA YANSIMASI LAZIM”

Coşkunyürek; “Bu seçimlerin ülkemiz için, birliğimiz için, dirliğimiz için, ülkemizin geleceği için hayırlar getirmesini diliyorum. Tabi ki seçimin tekrar edilmesi kanun gereği, anayasa gereği böylece yenilenmiş oldu. İlk seçimdeki katılım oranı oldukça yüksekti. Buda bizi sevindirmişti. İnşallah bu seçimde de katılımın yüksek olmasını bekliyoruz vatandaşlarımızdan. Çünkü milli iradenin sandığa yansıması lazım. Biz bu seçimleri Türkiye yüzyılı açısından, geleceğimiz açısından büyük önem arz ettiğini, bütün propagandası boyunca vatandaşlarımıza söyledik. Umarım vatandaşlarımız bu bilinçle hareket ederler. Bu görüşte hareket ediyorlar. Geçen seçimde bunu gördük. İnşallah bu seçimde de böyle olur temennisinde bulunuyorum. Çünkü milli iradeye yansıması lazım ki herkes sandık neticesine rıza göstermesi lazım. Sandık neticesinde de inşallah ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıkacak. Ondan da bir şüphemiz yok.

“BİZ VATANDAŞIMIZIN KARARINA SAYGILIYIZ”

Bu çıkan sonuçla da ülkemiz yolculuğuna, dünyadaki yerini alma yolculuğuna, ekonomideki ve sosyal hayattaki beklentileri vatandaşımızın karşılaşma yolunda büyük adımlarına başlamış olacak. Çünkü artık vatandaşımız bir nokta da bunaldı. Bir an önce artık hükümetin kurulması ve yeni tedbirlerin, yeni kararların, yeni yasaların çıkmasını arzu ediyor. Biz bunu seçim çalışmalarımızda da gördük. Vatandaş istikrardan yana, güven ortamından yana inşallah güven ve istikrar ortamı oluşacağına inanıyoruz.  Meclis çoğunluğun malum Cumhur ittifakı yönünde tecelli etti. İnşallah netice olarak da öyle bir netice tecelli ederse, böylece uyumlu bir şekilde güçlü meclis, güçlü Cumhurbaşkanlığı birlikteliğiyle aydınlık yarınlarımıza daha hızlı adımlarla ilerlemiş olacağız. Aksi halde belki daha farklı şeyler yaşayacağız. İnşallah öyle bir şey umut etmiyoruz. Öyle bir umudumuzda yok. Biz vatandaşımızın kararına saygılıyız. Tekrar seçimlerin ülkemiz için, Bolumuz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: Ebru Buket EKE