(HABER: ASLI AKIŞ)- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı makamında ziyaret eden Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Boluluların hizmetine sunulmak için yürütülen ve planlanan hastane yatırımları, yüksek teknolojili tıbbi cihaz desteği ve uzman doktor kadrosunun güçlendirilmesi için verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

TBMM’deki yoğun mesaisinden kalan zaman diliminde bakanlıklarda temaslarda bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bakan Koca ile görüşmesinin ardından kanser hastalarının teşhisi ve tedavisinde önemli bir cihaz olan PET-CT'nin Bolu'ya kazandırılacağını duyurdu. 

GÖRÜŞMEDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Sağlık Bakanı Koca'dan PET-CT Cihazının sözünü aldıklarını belirten Coşkunyürek müjdeli haberi verdi.

“HASTALARIMIZ BÜYÜK ŞEHİRLERE GİTMEK ZORUNDA KALMASIN İSTİYORUZ”

Kanser hastaları içini büyük önem arz eden PET çekiminin artık Bolu’da da yapılabileceğinin altını çizen Coşkunyürek; “Kanser şüphesi olan veya tedavi gören hastalarımız için büyük öneme sahip olan Bilgisayarlı Tomografi  PET CT ( pozitron emisyon tomografisi) cihazını inşallah Bolumuza kazandıracağız. Kanser hastalarımızın PET çekimi için Ankara’ya, İstanbul’a gitmek zorunda kalmasını istemiyoruz. İnşallah bu hizmetimizi Bolumuza kazandırıp hastalarımızın hayır dualarını alabilirsek, onların yükünü hafifletebilirsek en büyük kazancımız, mutluluğumuz bu olacak” ifadelerini kullandı.

PET-CT CİHAZI KANSER TEDAVİSİNDE HAYATİ ÖNEME SAHİP

Pozitron Emisyon Tomografisi (PET-CT)  teknolojisi, Bilgisayarlı Tomografi (CT) ile birleştirilerek, birçok hastalığın teşhisine olanak sağlayan önemli teknoloji tıbbi görüntüleme yöntemidir.

PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılmaktadır. Bunun yanında nedeni bilinmeyen ateş gibi “tanı konulamayan hastalıkların” teşhisi, enfeksiyon odaklarının bulunması, kalp hastalarında canlı dokunun tespiti ile Alzheimer ve demansın ayrımında da etkinliğinden yararlanılmaktadır.

 Özellikle kanserin ilk teşhisi, evrelenmesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması için tüm aşamalar PET/CT cihazı ile gerçekleştirilmektedir. PET/CT ile kanser tedavisinin yol haritası çıkarılarak hastalıkla mücadeleye katkı sağlamaktadır.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ