14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) Bolu Milletvekili seçilen Yüksel Coşkunyürek mazbatasını aldı. Coşkunyürek; “Bolu halkımızın emrinde olacağız. Hedefimiz bu ülkeyi tam bağımsız Türkiye olarak hedefe koymak. Bu uğurda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inşallah Ankara’da çalışacağız, gayret edeceğiz” dedi.

Haber: Aslı Akış-Oğuzhan Eke

Kalabalık bir partili grubunun yanında eşi Ayşe Coşkunyürek ile kızları Sümeyye Nevra ve Sacide Sena Coşkunyürek’le birlikte Adliye binasındaki İl Seçim Kuruluna giden Coşkunyürek’e AK Parti il Başkanı Suat Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri ile Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Belediye Başkanları, AK Parti il ve ilçe teşkilatları ve kadın kolları da eşlik etti.

Bolu’da AK Parti'den Milletvekili seçilen Yüksel Coşkunyürek mazbatasını düzenlenen törenle İl Seçim Kurulu Başkanı Zafer Koç’tan teslim aldı.

“ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUZ”

Mazbatasını aldıktan sonra düzenlenen törende konuşan AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek,29 Mayıs’ta çifte bayram yaşadıklarını aktararak; “Çok önemli bir gün. Bugün aslında biz çifte bayram yaşıyoruz. Bugün 29 Mayıs 2023 ama fethin 569’uncu yıl dönümü. Yani ecdadımızın bir çağ açıp, bir çağ kapadığı bir döneme denk gelmesi ve Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin yeni vizyonu olarak hedefe koyduğu yeni Türkiye yüzyılının da başlangıcı olmuştur. Onun için biz bugün ne kadar şükretsek azdır” dedi.

“HEDEFİMİZ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE”

Coşkunyürek, hedeflerinin Türkiye’yi ileri taşımak olduğunu belirterek; “Böyle bir yolculukta Cumhurbaşkanımızla beraber, inşallah siz değerli yol arkadaşlarımın destekleriyle, halkımızın destekleriyle ve Cumhurbaşkanımızın da takdiriyle biz bu mazbatayı inşallah Bolu halkı adına almış oluyoruz. Tabi ki hedeflerimiz, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Türkiye’yi her konuda tam bağımsız noktada geleceğe taşımak... Hem ekonomik anlamda hem enerji alanında hem savunma sanayi alanında hedefimiz bu ülkeyi tam bağımsız Türkiye olarak hedefe koymak. Bu uğurda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inşallah Ankara’da çalışacağız, gayret edeceğiz, Bolu adına Bolulu hemşehrilerimiz adına” ifadelerini kullandı.

“BOLU HALKIMIZIN EMRİNDE OLACAĞIZ”

Bolu’ya hizmet için heyecanla çalışacaklarının altını çizen Yüksel Coşkunyürek, “Cumhurbaşkanımız, ‘seçimin kaybedeni yoktur’ dedi. Biz Cumhurbaşkanımızın dediği seçimin kaybedeni yoktur diyoruz ve bu dakikadan sonra, şu mazbatayı aldıktan sonra inşallah Bolu halkımızın emrinde olacağımızı, onlarında hizmetinde olacağımızın altını çizmek istiyorum. Bize oy veren, vermeyen tüm halkımıza sandığa gittiğinde dolayı, demokrasi iradesini gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de sandıktan çıkan irade doğrultusunda Bolu’muza hizmet etmek için aşkla, şevkle, heyecanla çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE