Bolu’nun Gerede ilçesindeki Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların evsel ve sanayi atıklarını arıtmadan Gerede Çayı’na deşarj etmesi sebebiyle yaklaşık 10 yıldır kirlilik ve kötü koku sorunu yaşanıyor, Çay, Gerede ilçesinden Karabük’ün Eskipazar ilçesine kadar 288 kilometre boyunca 100’ü aşkın köye ulaşıyor. Yaşanılan soruna ilişkin, Gerede Çayı Temiz Aksın Platformu sözcüsü İlhan Armağan, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ve Bolu Milletvekili İsmail Akgül’e “milletin gözünün içine baka baka ‘arıtmalar çalışıyor’ dediniz. Madem çalışıyor, bu rezalet nedir?” diyerek tepki gösterdi.

İlhan Armağan paylaşımında şu ifadelere yer verdi, “Eyyy Bolu milletvekilleri ve devletin kurumları! ‘Arıtıyoruz’ dediniz… İşte arıttığınız (!) su: kahverengi, pis, zehir dolu! Sayın Yüksel Coşkunyürek ve İsmail Akgül, milletin gözünün içine baka baka ‘arıtmalar çalışıyor’ dediniz. Madem çalışıyor, bu rezalet nedir? Bu mu arıtılmış su? Bu mu sizin temiz diye savunduğunuz Gerede Çayı?

Halk artık size inanmıyor! Size sadece acı acı gülüyor… Ama bu kahkahaların içinde öfke var, isyan var, geleceğini kaybeden çocukların çığlığı var! Doğa ölüyor, su ölüyor, hayat ölüyor… Ve siz hâlâ seyrediyorsunuz! Siz hâlâ halk ile alay ediyorsunuz… Gün gelir, halk da sizinle alay eder! Çok yakında güncel analiz sonuçlarını paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: EMRAH SAĞIT