Bolu Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü kutlamalarını değerlendirdi. Yamaner; “Önceki yıllara göre çok farklı gördüm. Siyasete girilmesin milli bayramların önemi ve anlamı anlatılsın. Birlik ve beraberliğimize çok önem verelim” dedi.

Haber: Aslı Akış

Kıbrıs Barış Harekatı'nda üsteğmen olarak görev yapan, çok sayıda takdirname, taltif, berat ve plaket ile ödüllendirilen ve 20 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subay olarak görev yapan Kıbrıs gazisi emekli Piyade Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, milli bayramların önemine vurgu yaparak birlik ve beraberliğe dikkat edilmesi gerektiğini, kaydetti.

“MİLLİ BAYRAMLARIMIZ ÖNEMLİ”  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü kutlama etkinliklerinin önceki yıllardan çok farklı olduğunun altını çizen Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner; “Önceki yıllara göre çok farklı gördüm. Ben milli bayramların anlamını anlattıktan sonra siyasi konulara girilmesini çok üzüntü ile karşılıyorum. Kesinlik siyasete girilmesin o milli bayramların önemi ve anlamı anlatılsın. Ben bunu yazılarımda da paylaşıyorum. Lütfen siyaset yapılmasın. Biz birlik ve beraberliğimize çok önem verelim. Birlik beraberliğimiz için kitabımın bir sayfasında çok güzel yazdım” şeklinde konuştu.

“BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

Daha önceki yıllarda yaşamış olduğu bir anısını liselerde verdiği konferansta anlatan Ahmet Şerafettin Yamaner, yaşadığı duygu dolu anları da aktardı. Yamaner; “Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı hep beraber teröriste karşı savaşıyoruz. Birkaç sene evvel Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube başkanları toplantısı Bolu’da yapıldı. 3 tane madalyalar ile beraber kalpaklı 3 asker karşıma geldi, esas duruş ile “komutanım biz sizin askerinizdik” dediler. Bir tanesi komutanım ben Şanlıurfa Muharip Gaziler Dernek Başkanıyım, Benim anam, babam Kürt ben Kürt çocuğuyum; Ama ben Türk vatandaşıyım” deyip ceketinin iç kapağında Türk bayrağını gösterdi. Sizin için ölürüm. Ben şu anda 65 yaşındayım Şanlıurfa’dan koşa koşa gelirim demesi beni çok duygulandırdı. Liselerde verdiğim konferansta bunu telefondan duyurdum ve bütün çocuklar alkışladır. Bu ruh devam ediyor. Birlik beraberliğimize dikkat edelim. Bu konular milli davalar çok önemli” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim