Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 28 Mart – 3 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerle, minik öğrencilere kitap ve kütüphane sevgisi aşılıyor.

Haber: Oğuzhan Eke – Burhan Yeşiltaş

Türkiye’de her yıl 28 Mart – 3 Nisan tarihleri Kütüphane Haftası olarak kutlanır. Farklı etkinliklerle geçen hafta boyunca Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de öğrencilere yönelik bir çalışmayı hayata geçirdi.

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE ANLATILDI

Çalışma kapsamında, öğretmenleri eşliğinde halk kütüphanesine gelen Gülçiçek Hatun Anaokulu öğrencileri, kendileri için hazırlanmış kitap bölümünde, kütüphane görevlisinden kitaplar ve kütüphane kuralları hakkında bilgi aldı.

“HAFTADA BİR MUTLAKA GELİN”

Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay da anaokulu öğrencilerinin kütüphane gezisine eşlik ederek, onlara kitapların öneminden bahsetti. Doğanay, öğrencilere, “Farklı meslek dalları var, biliyorsunuz değil mi? Mesela mesleklerden birini yapmak için de buralarda, bu kitaplarla haşir neşir olmak gerekiyor, değil mi? Ne kadar çok kitap okursak, ne kadar çok kitaba dokunursak bizim bilgi dünyamız ona göre şekillenir. Haftada bir mutlaka gelin buraya” dedi.

“ÇOCUK FİLMLERİMİZİ OYNATIYORUZ”

Müdürlük olarak çocuklara yönelik sinema etkinliği yaptıklarını da hatırlatan Doğanay, “Ayda bir çocuk filmlerimizi oynatıyoruz burada, öğretmenlerinizi velilerinizi de zorlayın. Buradan kendinize randevu yazdırın,  15-20 kişilik grup oluşturduğumuzda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onaylamış olduğu çizgi filmleri de oynatıyoruz” ifadelerini kullandı.

MASAL OKUNDU

Kitaplar ve kütüphane hakkında verilen bilgilerin ardından, minik öğrencilere “Şişman Kaz” isimli masal kitabı okundu. Masalın ardından öğrenciler öğretmenleri eşliğinde kütüphaneyi gezdi.

Editör: TE Bilisim