11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü”kapsamında minik öğrenciler, İzzet Baysal Caddesi’nde farkındalık yürüyüş gerçekleştirildi, rengârenk balonlar gökyüzüne bırakıldı.  

Haber: Aslı Akış – Oğuzhan Eke

Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında alınan kararla 11 Ekim, Dünya Kız Çocukları Günü olarak kabul edildi. Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı noktalarında her yıl kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, kız çocuklarının maruz kalabilecekleri ve kaldıkları eşitsizlik konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor

BOLU’DA DA KUTLANDI

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Bolu’da da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürüyüş etkinliği düzenlendi. Okul öncesi dönemindeki çocukların, öğretmenleri eşliğinde katıldığı yürüyüşte; Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin, İl Müdür Yardımcısı Timuçin Erem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Seçkin Özgen katıldı. Bolu Belediyesi önünde başlayan yürüyüşte lise öğrencileri, üzerinde “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun” yazılı pankartı taşıdı.

“11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte, minik öğrenciler kollarına bağladıkları rengarenk balonları taşıdı. Yürüyüş, Anıtpark’taki Atatürk anıtı önünde son buldu. Etkinlik sonunda günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yapan 16 yaşındaki lise öğrencisi Hilal, “Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarını desteklemeyi ve cinsiyetleri dolayısıyla kız çocuklarına karşılaştıkları eşitsizlikler konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen bir gündür. İlk kez 11 Ekim 2021 tarihinde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının özellikle; eğitim, beslenme ve sağlık gibi temel haklarına erişim konularında karşılaştıkları eşitsizlikler ile birlikte kadına karşı şiddet, ayrımcılık, çocuk işçiliği ve evliliği gibi konularda toplumun bilinçlendirilmesini hedeflemektedir. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günümüz kutlu olsun” dedi.

Etkinlik, minik öğrencilerin ellerindeki balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim