Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen muhtarlara ilk doz aşıları yapılmaya başlandı. Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu kendilerine de aşıda öncelik tanınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Otacıoğlu, aşı olmak istemeyen muhtarların aşı olmaları gerektiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın muhtarlara da aşıda öncelik tanınacağını açıklamasının ardından muhtarlar randevularını almaya başladı. Salgın sürecinde hizmet vermeye devam eden muhtarlar ise karara oldukça sevindiklerini belirttiler.

Ramazan Ayı’nın tüm dünyayı saran salgın hastalıktan kurtulmaya vesile olmasının altını çizen Otacıoğlu, “Mübarek Ramazan’ın İslam Alemine ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder, bütün dünyayı saran son zamanların salgın hastalığından kurtulmamıza vesile olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

“KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Muhtarların aşılama sürecinin başlamasında, girişimlerde bulunan Bekir Aktürk’e teşekkür eden Otacıoğlu, İçişleri Bakanlığı ile temaslar sonucunda muhtarların risk grubuna alındığını dile getirerek, “Biliyorsunuz ki Türkiye ve Dünya olarak bir hastalıkla mücadele etmekteyiz. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuz Sayın Başkanı Bekir Aktürk’ün İçişleri Bakanlığı’nda yapmış olduğu görüşmeler sonucunda, muhtarların yapmış olduğu görevler nedeniyle devamlı halkın içinde ve halkın sorunlarına yardımcı olmalarından dolayı, aşılanması gerektiğini ve bu konudaki girişimleri sonucunda muhtarlarımızın risk grubuna alınmasında yardımcı olmuşlardır. Kendilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum” kelimelerini kullandı.

“BOLU HALKININ ŞİMİDİDEN RAMAZAN BAYRAMINI TEBRİK EDERİM”

İlhami Otacıoğlu, aşı olmak isteyen muhtarların 186 numaralı randevu hattından, randevularını alarak aşı olabileceklerini söyleyerek, “Bu nedenle dün aşılama işlemleri başlamıştır. Muhtarlarımızın 186’dan randevu alaraktan, aşılarını olmalarını ve kendilerine şifa olmasını temenni ederim. Bu kararın alınmasında emeği geçen, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanlığı’na teşekkür ederim. Muhtar arkadaşların çalışmalarında başarılar dilerim. Ramazan Ayı’nın sonlarına doğru gelmekteyiz. Bu nedenle Ramazan Bayramı’nın da ülkemize, milletimize, muhtarlarımıza ve Bolumuza hayırlı olmasını temenni eder. Şimdiden bütün Bolu halkının Ramazan Bayramını tebrik ederim” şeklinde konuştu.

“RAMAZAN DOLAYISIYLA BUNLARDAN KURTULMAYI TEMENNİ EDİYORUM”

Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı, Ramazan Ayı’nın ise hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Bu vesileyle inşallah bir daha bu tür hastalıklarla bir daha karşılaşmayız, Allah’ım böyle belaları, musibetleri, dünya üzerinden kaldırması Ramazan’da temennimizdir. Ramazan dolayısıyla bunlardan kurtulmayı temenni ediyorum” dedi.

“ARKADAŞLAR SIRAYLA AŞILARINI OLUYORLAR”

İlimizde kaç muhtarın aşılandığı bilgisini de veren Otacıoğlu, “Şuana kadar biliyorsunuz muhtarlarımız randevu sistemiyle bu aşılamayı yapıyorlar. 10 muhtar arkadaşımız aşılanmıştır. Bir kısmına zaten yaşından dolayı aşılma yapıldı. Bir kısmı, bende dahil daha önce bir küçük rahatsızlık nedeniyle Kovid geçirdiğimden dolayı 6 ay içerisinde aşılama yapılmamaktadır. Bundan dolayı arkadaşlarımız sırayla aşılarını olmaktadırlar. Ve aşı olmada herhangi bir sakınca yok. Bir gün önce randevu alaraktan arkadaşlarımız ertesi günü aşılarını olabilirler. Devletimiz hastanelerimize güçlü bir şekilde yardım etmektedir. Aşı sıkıntımız şuan da bildiğimiz kadarıyla yok. Bundan dolayı arkadaşlar sırayla aşılarını oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“TÜM ARKADAŞLARIMIN AŞILARINI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Aşısını olan Karamanlı Mahallesi Muhtarı Necati Dinçer ise, aşı olmak istemeyen muhtarların aşı olmaları gerektiği vurgusu yaparak,  “Ben devletimizin bize ön gördüğü şekilde aşımı oldum. Hiç kimseye de bir zararı yoktur. Tüm arkadaşlarımın aşılarını olmasını temenni ediyorum. Olmak istemeyenler de varsa arkadaşlarımın onları ikna etmesini istiyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim