Bolu Muhtarlar Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Örgütüne ziyarette bulundu.

Ziyarete CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Muhtarlar Derneği Bolu Şube Başkanı Fikret Özen, muhtarlar ve partililer katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan Muhtarlar Derneği Bolu Şube Başkanı Fikret Özen, 24 Haziran seçimlerinin geride kalmasının ardından, ülkemizin daha iyi yarınları için, tüm siyasi partilerin ayrı ayrı görevlerinin olduğunu ve tüm partilerin birlik ve beraberlik mesajları vermeleri gerektiğini belirtti.

“PARTİLERİMİZ GÜZEL SİYASET YAPARSA MİLLETE YANSIR”

Fikret Özen, CHP’den bazı talepleri olduğunu aktarırken dikkat çeken bir temennide de bulundu. Özen; “24 Haziran genel seçimler sonrasında, halkımızın TBMM’de temsil yetkisi verdiği siyasi partilerimizi, Bolu Muhtarlar Derneği olarak, ziyaret etme kararı aldık. Seçim öncesindeki söylemlerin bırakılarak, yerelden başlayarak, ülke genelinde, birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesini ve bu bağlamda ülkemizin daha güzel, daha iyi yarınlara götürülmesinde, tüm siyasi partilerden beklentilerimiz var. 24 Haziran seçimlerinde, halkımız, iradesini sandığa yansıtmıştır. Bu yansıtma sonucunda, bazı partilerimize iktidar olma, bazı partilerimize de muhalefet olma görevi verilmiştir. Bizim şuan da ziyaret ettiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi de ana muhalefet görevini üstlenmektedir. Bundan sonra ki çalışmalarında, CHP’ye başarılar diliyoruz. Seçimlerde elde ettiği başarılardan dolayı kendilerini kutluyoruz. Yalnızca, sivil toplum örgütü olarak, tüm siyasi partilerden istirham ettiğimiz gibi, CHP’den de muhalefet olsun diye muhalefet, olmasını istemiyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış söylemleriyle, bizlere, yapılan çalışmaların aktarılmasını istiyoruz. Yapılan doğru bir şey varsa iktidar partisi tarafından,  doğru söylenirse eğer, siyasi partilerimize puan kazandıracağını, yapılan yanlış bir şey varsa da, gerekli, tatlı-sert muhalefetin yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde siyasi partilerimiz, TBMM’de güzel siyaset yaparlarsa,  tabandaki halka ve millete yansır diye düşünüyoruz. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partimizin, 24 Haziran seçimlerinden sonra, şuanda kendi içinde birtakım çalışmaları var. Bu bağlamda da CHP’yi sürekli aynı puanlarda tutan yönetimlerle değil de, artık bir kademe daha yukarıya taşıyacak liderlerin seçilmesini, tabi ki bu bir parti çalışmasıdır, iç çalışmadır. Biz sivil toplum örgütü olarak, sadece düşüncelerimizi ifade ediyoruz. İnşallah hayırlı olur diyoruz, aynı zamanda ülke siyasetine de damga vuracaktır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARIMIZLA İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Türkoğlu, yerel anlamda muhtarlarla iş birliği halinde olacaklarını belirterek; “Muhtarlık, 188 yıllık demokrasi tarihinin, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin, bu toprakların 188 yıllık demokrasi tarihinin başladığı süreçtir. Muhtarlık, altı boş bir kavram değil. 1830’lu yıllarda, o zaman ki Osmanlı İmparatorluğunda, seçimle başlayan muhtarlık süreci, günümüze kadar gelmiş ve Türk toplumunun demokrasi alışkanlığının temelini oluşturuyor.  Demokrasi, Türk toplumunda ihtiyaç olmuş ki, 1913 yılında ‘muhtarlık’ kavramı kaldırılsa da, fiilen muhtarlık, yani resmi olmadan, halkın talebiyle, 1944’e kadar çalışmaya devam etmiştir. Yani insanlar demokrasiyi bırakmamış, kabul görmüş bir seçim sisteminin, köydeki, mahalledeki insanlar, kendilerine temsilen muhtarlarını seçerek, sorunlarının dile getirilmesine devam etmişlerdir. Bu yüzden biz mahallelerimizin ve köylerimizin temsilcisi olan muhtarlarımızı baş tacı olarak görüyoruz. Onlarla sıkı diyalog halinde bulunarak, toplumumuzun, insanlarımızın, köylerimiz ve mahallelerimizin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz. Sadece yerel anlamda muhalefet değiliz, iktidar olduğumuz, bize ait belediyeler var. Özellikle büyükşehirdeki belediyelerimizde, muhtarlarımızla son derece güzel çalışmalar yaparak, o bölgelerde, seçmenin takdirini kazanıyorlar. Bizde burada iktidar olmak için, muhtarlarımızla, yerel anlamda iş birliği yapacağız, bir araya geleceğiz. O yüzden bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum bu nazik ziyaretlerinden dolayı” şeklinde konuştu.

 “ÖNEMSEDİĞİMİZ ŞEY ÜLKENİN VE TOPLUMUN ÇIKARLARIDIR”

Türkoğlu, Ülkenin çıkarları doğrultusunda muhalefet yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak;  “Bizler CHP olarak, sonucundan çok hoşnut olamadığımız bir seçim sürecini yaşadık, tamamladık ama bu sürecin artısıyla eksisiyle değerlendirmelerini yapacağız. Biz Merkez İlçe Yönetim Kurulu olarak, çok detaylı, 5-6 saatlik bir değerlendirme toplantısında masaya yatıracağız. Kendi yanlışlarımızdan ders çıkartacağız. Ama şöyle bir gerçekte var, CHP, Türkiye Cumhuriyetini kuran,  toplumun bazen kabullenmekte zorlandığı devrimleri gerçekleştiren, bu devrimlerden dolayı da özellikle “dedikodu mekanizmalarının” sürekli işleterek, sürekli yaftalar attığı bir parti. Bugün biz sadece mevcut siyasi partilerle değil, geçmişteki bu dedikoduların izinde üzerimizde taşıyarak siyaset yapmaya, insanlara kendimizi kabul ettirmeye çalışan bir partiyiz ve ne yazık ki, bahane olsun diye söylemiyorum; bu yarış çok adil şartlarda yapılmadı, bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanan bir siyasi iktidar, diğer tarafta ise, çok kısıtlı şartlarda bu yarışın içinde mücadele etmeye çalışan bizler vardık. Ama tabi ki bahaneler sonucu değiştirecek nitelikte değil, biz de bahane uyduracak değiliz. Siyaset, topluma bir şeyler vermek adına yapılır. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Ruhumuzda, temellerimizde, Mustafa Kemal Atatürk’ün izleri vardır, bu izler de en kötü şartta bile mücadeleyi gerektirir, bunu da zaten Gençliğe Hitabede, önderimiz, liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk, son derece net bir şekilde ortaya koymuştur. CHP olarak, biz bugüne kadar Bolu’da, doğru olan şeylere doğru, yanlış olan şeylere yanlış dedik. Hem yerel anlamda, hem genel anlamda. Bunu söylemeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim önemsediğimiz şey, ülkenin ve toplumun çıkarlarıdır. Partinin değildir. Bazen ülkenin ve toplumun çıkarları, partinin çıkarlarının da ötesinde. O konuda şüpheniz olmasın. Aynı düşünceyle siyaset üretmeye, çözüm odaklı muhalefet yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim