Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıklarını açıkladı. Buna göre, kentsel dönüşüme evini vereceklere bedelin yarısı hibe olarak devlet tarafından karşılanacak.

HABER: ASLI AKIŞ

Kentsel Dönüşümde “Yarısı Bizden” kampanyası ile ilgili detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde maliyetin yarısının devlet tarafından karşılanacağını kaydetti.

Yardımların 750 bin ve 900 bin lira tutarında olacağını açıklayan Erdoğan; “Konutlarını dönüştüreceklere iki önemli adımla destek oluyoruz. İlki kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Vatandaşlarımızın ister yerine ister rezerv alanında konutunun maliyetinin yarısını biz karşılayacağız. Vatandaşlarımızın borçlanacaksa ona kolaylık da sağlayacağız. Evini parsel bazında kendini dönüştürmek isteyenlere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkânı sağlıyoruz.

“DÖNÜŞÜME GİREN EVLERİN MALİYETİNİN YARISINI DEVLET KARŞILAYACAK”

Dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 100 metrekare 2+1 dairede 750 bin TL'ye kadar, 120 metrekare 3+1 dairede 900 bin TL'ye kadar maliyeti biz karşılayacağız. Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak borç ödenebilecek. Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5 bin 625 lira taksit, 900 bin lira için 6 bin 750 lira taksit olacak. Cebinde birikmiş parası olmayan vatandaş bile katkıyla uygun şartlarda borçlanacak.” İfadelerine yer verdi.

Önümüzdeki Çarşamba başvuruları başlayacak kampanyanın detaylarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı paylaşacak.