İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi, Köroğlu Kongre ve Düğün Salonunda, İYİ Parti Genel merkez kurucular Kurulu Üyesi Fuat Yıldırım’ın ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. İki adaylı İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Kongresinde İYİ Parti Bolu Merkez İlçe mevcut Başkanı Murat Güler merkez ilçe başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi. Büyük bir demokrasi şöleni havasında geçen kongrede zafer pozu verildi.

Haber: Aslı Akış

Kongreye, , İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Fuat Yıldırım, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Bolu Kurucu İl Başkanı Mehmet Aydın, siyasi parti il başkanları, İYİ Parti belediye meclis üyeleri, delegeler, CHP il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanlığı, 3. Olağan kongresi Divan oluşturulması ile başladı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden kongrede, Yönetim Kurulu faaliyet ve mali raporun okunup onaylanmasından sonra konuşmalara geçildi.

İl yönetiminden istifa ederek merkez ilçe yönetimine giren İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Hakan Alpaslan kongrede kürsüden yaptığı konuşmasında;  “Ülkemizin ve Milletimizin bir çok sorunla boğuştuğu, bu kadar büyük bir kaos ortamının hüküm sürdüğü, vatandaşlar ve partililer olarak hakaretlere ve iftiralara maruz kaldığımız bu dönemde, Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Hakan Alpaslan olarak, Bolu Merkez İlçe Başkanlığı için elini taşın altına koyan her 2 adayımıza ve yönetimlerine başarılar diliyor, kongremizin Ülkemize, Milletimize, Partimize ve Şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETTİK”

Alpaslan, İYİ Parti’nin 25 Ekim 2017 tarihinde, Cesurlar hareketinin lideri, Genel Başkan Meral Akşener’in önderliğinde, tam bir Kuvay-i Milliye mücadelesini andıran bir anlayışla kurulduğunu anımsatarak; “Ben de bu şerefli hareketin kurucu il yönetiminde görev almaya başladım. Çok şükür ki; bugüne kadar ne başkalarının kötülüğünde kendi iyiliğimi aradım, ne de bana güvenen dava arkadaşlarıma ihanet edip, yarı yolda bırakıp, yüzünü kara çıkardım. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 5 yıldı, 2 yıllık pandemi sürecine rağmen, partimizin kapısı hiçbir zaman kapanmaksınız, bu partinin bir neferi olarak, gece gündüz çalışmalarımıza devam ettik. Hatta bazı yönetici arkadaşlarımızın üzerine zaman zaman çok yük bindiği günlerde yaşadık. O arkadaşlarımız haklarını helal etsin, bizim haklarımız da eğer varsa onlara helal olsun.

“MİLLETİN UMUDU, TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIKLARIYIZ”

Çalışmalarımızı hiç bırakmadık. Köyleri, mahalleleri, ilçeleri, esnaflarımızı, sanayicilerimizi, meslek odalarımızı sürekli ziyaret ederek, cadde ve sokaklarımızı gezerek, üye sayımızı artırarak, partimizi anlatmaya, tanıtmaya çalıştık. Yeri geldi sabahlara kadar afişler astık, yeri geldi yağmurda, karda, güneşin kavurucu sıcağında parti çalışmaları yaptık, bu süreçte her türlü iftiraya da maruz kaldık. Bolu Belediye Meclis kürsüsünü en çok kullanan birkaç meclis üyesinden biri olarak hiç yılmadım. Çok şükür ki; her zaman partimizin menfaatlerini gözeterek, parti disiplinine sadık kaldım. İl günlü heyecanla çalışmalarımıza şevkle devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gücümüzü önce Cesurlar hareketinin lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendiden, sonra da siz cesur dava arkadaşlarımızdan ve bizlerden beklenti içerisine giren vatandaşlarımızdan aldık. Bugün geldiğimiz noktaya bakınca o kadar mutluyum ki; bizlere randevu bile vermeyenler, şimdi bizlerle saatlerce görüşüyorlar, dertlerini anlatmak, seslerini duyurmak için bizleri arıyorlar, “bizi kurtarın” diye de bizlere çok büyük sorumluluklar yüklüyorlar. Evet, şimdi artık işimiz çok daha zor. Çünkü bizler artık Milletin umudu, tünelin ucundaki ışıklarıyız ve artık bizleri kucaklıyorlar. Bu İyi Parti iktidarının ayak sesleridir.” şeklinde konuştu.

“KAZANAN İYİ PARTİ OLACAKTIR”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan; “İYİ partinin kurulduğu günden beri bende yoluma partimde devam ettim. Pek çok görevde bulundum. Murat Güler’in listesinde yoluma devam edeceğim. Kazanan İYİ Parti olacaktır. Kongremiz hayırlı olsun.” dedi.

“PARTİMİZİ İKTİDAR YAPMAK İÇİN EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

İYİ Parti Bolu Merkez İlçe mevcut Başkanı Murat Güler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önderliğinde milletin makus talihini yenmek ve partiyi iktidar yapmak yolunda emin adımlarla yürüdüklerine dikkat çekerek; “Her türlü engelle, her türlü tuzağa, her türlü iftiraya rağmen, biz hala buradayız! ve dimdik ayaktayız. Neden hala buradayız biliyor musunuz? Çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var. Cesur yürekli iyiler var.” dedi.

“İYİ PARTİ’Yİ BU AZİZ MİLLET KURDU”

Güler, İYİ Parti’nin kuruluşuna ilişkin de görüşlerini paylaşarak; “Bundan 5 yıl önce, İyi Parti’yi bu aziz millet kurdu. İyi Parti’yi çocuğunun okul derdine düşmüş anneler, borç batağında kaybolan babalar kurdu. İyi Parti’yi, traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçiler, siftah edemeyen esnaf kardeşlerim kurdu. İyi Parti’yi eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu. İyi Parti’yi iktidar partisinde dayısı olmadığı için mülakattan elenenler kurdu. Kutuplaşmadan itilip kalan bıkan mahalle sizler kurdu. İyi Parti’yi, son bir umutla; iktidardan ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. Üniversite mezunu işsizler kurdu. İyi Parti’yi, “Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim, Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim” diyenler kurdu.” İfadelerini kullandı.

“KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN”

Güler, kongrenin hayırlı olmasını da temenni ederek; Karşımızda güçlü bir rakibimiz vardı onlarda çalıştı ama bizim 5 yılık bir çalışmamız söz konusuydu. Bunun meyvelerini gördük şu anda. Sağlam bir yönetimimiz oldu. İl yönetimindeki arkadaşlarımız fedakârlık gösterip ilçeye gelip bana destek verdiler.  Bundan sonraki süreçte üye sayımızı olsun, mahalle, köy çalışmalarımız olsun hepsinde katlayarak gideceğiz. Önümüzde de bir genel daha sonra yerel seçim var. Bununla ilgili çalışmalarımız da merkez ilçeden yapacağız. Kongremizin Ülkemize, Bolumuza ve partimize hayırlar getirmesi temennisiyle saygıyla selamlıyorum.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından iki listeyle gidilen kongrede 422 delegeden 372’si oy kullandı. 369 oyun geçerli sayıldığı kongrede 206’sının oyunu alan Murat Güler merkez ilçeye yeniden başkan seçildi.

Murat Güler’in yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:

Abdullah Keskin, Asrin Aköz, Aytül Çetin Özmen, Bahadır Tandoğan, Barış Dişli, Celal Yıldırım, Derya Koltan, Engin Öztürk, Erdal Kalaycı, Ertürk Gök, Fadime Gülen, Gülfikar Akman, Gülsemin Yurtseven, Hasan Hakan Alpaslan, Hulusi Özay, Hüseyin Cahit Özkalem, İsmail Karakanlı, Mehmet Emin Demirel, Mehmet Eratlı, Metin Erdoğar, Neşe Alagöz, Muzaffer Gündüz, Nizamettin Gençler, Nurhan Körpe, Nurşen Üçtaş, Özcan Gökdemir, Selçuk Zorlu, Serap Demirel, Suat Orhan, Şadi Avcı, Ümit Kabasakal, Yıldırım Soner Akdaş

Editör: TE Bilisim