Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Resim Galerisinde sergi açıldı. Bolulu şehit ve gazilerinde karakalem portrelerinin yer aldığı serginin açılışına şehit aileleri ve gaziler de katıldı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Cumartesi gününe kadar açık kalacak sergide 70 öğrenci tarafından çizilen 94 resim yer alıyor. Resim sergisinde Bolulu şehit ve gazilerin karakalem portreleri de yer alıyor.

Sergi hakkında bilgiler veren Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Tolga Arıkan, “Sergimizde yağlı boya çalışmalarımız, karakalem çalışmalarımız bulunmakta. Ayrıca model uçak çalışmalarımız da sergimizde yer almaktadır. Karakalem ressamımız var. Bolu’dan verilen şehitlerin ve gazilerin karakalem portre çalışmalarını yaptık. Sergide 94 resmimiz var. 70 civarında öğrencimiz ile sergimizi hazırladık. Bunlardan on tanesi karakalem portre, geriye kalanları da yağlı boya şeklinde. Kolaj çalışmamız var, afiş çalışmamız var. Sergimiz cumartesi gününe kadar açık kalacak.” dedi.

Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Yıldız ise sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Yıldız, “Okul olarak bu resimlerimizi yüreğimize çizdik, onları unutmama adına böyle bir faaliyete imza attık. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Özellikle şehit ailelerimize bu günde bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sergide karakalem portresi bulunan Gazi Özer Bay, sergide portesinin bulunmasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim