Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı 19. Hafta karşılaşmasında ağırladığı Karşıyaka Voleybol takımını 3 – 0 net bir skorla geçerek play-off yolunda önemli bir galibiyet aldı. Her seti nefes kesen karşılaşmada kırık parmağına rağmen oyuna giren ve serviste etkili olan Hilal Çakma maça damgasını vurdu.

Voleybol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı 19. Hafta karşılaşmasından 3 – 0 galip ayrıldı. İzmir temsilcisi Karşıyaka Kulübün ağırlayan Bolunun Sultanları, her seti nefes kesen karşılaşmadan aldıkları 3 puanla Play-Off yolunda önemli bir galibiyete imza atmış oldu. Antrenmanlarda parmağı kırıldıktan sonra uzun süre maçlarda süre alamayan Bolu Belediyesporun oyuncusu Hilal Çakmak, tam olarak iyileşme sürecini tamamlamamış olsa bile sahaya çıktı ve kullandığı servislerle maçın seyrini değiştiren oyuncu oldu.

Karşılaşmayı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediyespor Başkanı Sinan Barut. Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara ve birçok spor sever takip etti. Karşılaşma sonunda sahaya inerek oyuncuları ve teknik ekibi tek tek tebrik eden Başkan Özcan, oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karşılaşmadan setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı, Karşılaşma Karşıyaka servisiyle başladı. Servislerde etkili olan İzmir temsilcisine hücumlarda istediği etkiyi yaratamayan Bolu Belediyespor sette kısa sürede 1-6 geri düştü.  Serviste Karşıyaka etkisini sürdürünce skor 4-10 a kadar geldi ve Bolu ilk molasını kullandı. Mola sonrası büyük bir değişiklik olmadı ve teknik molaya Karşıyaka 5-12 önde girdi. Sette her iki takım karşılıklı sayı alsa da Karşıyaka farkın inmesine izin vermedi ve skoru 8-16 ya getirdi. Belediyespor dan Dany servise geçtikten sonra 3-0 lık seri yakalayan Belediyespor skoru 11-16 ya getirdi ve Karşıyaka ilk molasını kullandı. Mola sonrasında Belediyespor avantaj topları istediği gibi değerlendiremeyince skor 16-21 e kadar geldi. Setin bu skorundan sonra Belediyespor sete ağırlığını koydu ve 8 sayı geri düştüğü seti 27-25 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçti.

İkinci sete sayılarla başlayan Karşıyaka skoru kısa sürede 1-3 e getirdi. Seti karşılıklı sayılarla her iki takımda devam ettirse de teknik molaya Karşıyaka 9-12 önde girdi. Mola sonrası hızlı toparlanan Belediyespor skoru 16-17 ye getirdi. Karşıyaka farkı 3 sayıya kadar çıkarsa da Bolu skoru 19-20 ye kadar getirdi ve Karşıyaka molasını kullandı. Mola sonrasında toparlanan Karşıyaka skoru 21-24 e kadar getirdi. Maçın bu bölümünden sonra servise geçen Belediyesporlu oyuncu Hilal Çakmak arka akaya kullandığı 5 servisle takımını 25 – 24 öne geçirdi. Setin kalanında ağırlığını fazlasıyla maça yansıtan Bolu Belediyespor seti 28-26 kazandı ve karşılaşmada 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete kötü başlayan Belediyespor, hücum ve savunmada istediğini sahaya yansıtamayınca Karşıyaka 0-4 öne geçti. Karşıyaka etkisini devam ettirince skor 1-6 ya geldi ve Belediyespor ilk molasını kullandı. Mola sonrasında Belediyespor toparlansa da Karşıyaka set üstünlüğünü 7-10 olarak devam ettirdi. Etkisini devam ettiren Karşıyaka teknik molaya 7-12 önde girdi. Teknik mola sonrası Karşıyaka skoru 8-15 e getirdi ve Belediyespor ikinci molasını kullandı. Mola sonrasında Belediyespor skoru 12-16 ya getirince bu sefer Karşıyaka molasını kullandı. Mola sonrasında Karşıyaka skoru 16-20 ye kadar getirdi ve Belediyespor Antrenörü Salih Yergin oyuna tekrar Hilali soktu ve servislerde tekrar etkili olan Çakmak skoru 19 – 20 ye kadar getirdi. Setin sonunu iyi oynayan bolu Belediyespor setten 25-23 maçtan ise 3-0 galip ayrıldı.

Karşılaşma sonunda seyircisiyle beraber galibiyeti kutlayan Bolunun Sultanlarını tebrik etmek için sahaya inen Başkan Özcan bütün oyuncuları ve teknik ekibi teker teker kutladı. Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı bu galibiyetle 4.sıradaki yerini korudu, 11 galibiyet 35 puanla play-off yolunda önemli bir galibiyet aldı. Ligin 20. Haftasında play-off şansı devam eden Mehmet Erdem Marmara Akademi takımına konuk olacak olan Bolunun Sultanları karşılaşmayı İstanbul’da saat 18:30 da oynayacak.

Editör: TE Bilisim