Kademeli normalleşme 1 Haziran itibarıyla sona eriyor. Koronavirüs tedbirleri gevşetilecek mi? Kafe ve restoranlar açılacak mı? Maske zorunluluğu kaldırılacak mı? Düğün salonları açılacak mı? Yüz yüze eğitime geçilecek mi? Yeni yol haritasının ne olacağıyla ilgili vatandaşın gözü kulağı da yarın yapılacak Kabine Toplantısı’nda.

Haber: Aslı Akış

2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde sona gelindi. Koronavirüsle mücadelede yeni dönem 1 Haziran'dan sonra başlayacak. Gözler, yeni dönem için Kabine toplantısında.

Kontrollü normalleşme döneminde vaka sayılarının azalmasıyla ağır hasta sayısında düşüş yaşandı. Aşılanmanın da hız kazanmasıyla salgınla mücadelede olumlu bir tablo ortaya çıktı. Kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayıları 8 binin altına düştü. Normalleşme sürecinin ilerleyen günlerde hızlanması bekleniyor. Koronavirüsle mücadelede 1 Haziran'da yeni bir dönem başlayacak.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda kafe ve restoranların kişi sınırlaması ile açılması, düğünlere belirli kurallar içerisinde izin verilmesi, sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi ve açık havada maske zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin konular gündeme getirilecek.

Editör: TE Bilisim