AK Parti Bolu Milletvekili aynı zamanda Bolu ikinci sıra milletvekili adayı Arzu Aydın, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için “Milletin gözünde o bir araba değil ‘o bir hayal, o bir hayalin gerçeğe dönüşmesi” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Bolu'da tanıtımı yapıldı. “Anadolu Kırmızısı” rengindeki araç yoğun ilgi gördü, vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Köroğlu Gazetesi ve Köroğlu Televizyonu Haber Müdürü Oğuzhan Eke ve Bolu Takip Gazetesi Haber Müdürü Faruk Çidem’in sunduğu “Seçim 2023” programının konuğu oldu.  Aydın, “TOGG çok enteresan bir durum. Sanki bu toplum hiç araba görmemiş. Sanki bu toplum daha önce öküz arabalarıyla gidiyordu, sanki asfaltı Erdoğan döktü” diyen gazeteci İsmail Saymaz’a göndermede bulundu.

 “TOGG, MİLLİ VE YERLİ OLMANIN CİSME DÖNÜŞMÜŞ HALİDİR”          

Milletvekili Aydın, TOGG’u görüp ilgi gösteren vatandaşları eleştirenlerin milleti anlamadığının altını çizerek; “Bazıları onu için yalnızca araba deyip geçebilir. Hiç araba görmediniz mi? diyebilir. Hatta bir gazeteci var İsmail Saymaz.  TOGG’u gören vatandaşlar için “araç işte, lastiğini okşayan, kaportasını seven, üzerinde ağlayan, dokunmak isteyen bu insanları anlamıyorum” dedi.  Bu söylem bile milleti anlamadıklarının çok net ifadesidir. Milletin gözünde o bir araba değil ‘o bir hayal, o bir hayalin gerçeğe dönüşmesi”. TOGG, Milli ve yerli olmanın cisme dönüşmüş halidir. Hiç mi arabaya binmedik, bindik hamdolsun ama onun içine binince o bambaşka bir gurur. O insanın göğsünü kabartan bir durum. Buna ben hem milliyetçi olarak bakarım muhteşem bir gurur. Gerçekleştirilmemiş bu milletin kendi emeği ile üretmiş olduğu o aracın hayata geçmiş, yürüyor olması bizim için inanılmaz bir şey.”  şeklinde konuştu.

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ALKIŞ KIYAMET AĞLADILAR ÇÜNKÜ ONLARIN EMEĞİ”

TOOG’un banttan inerken emek veren genç mühendislerin ağladığına şahitliğini de anlatan Aydın; “TOGG’un yok denilen fabrikasını gördüm. İlk banttan inişine şahit oldum. Bir anne nasıl gurur duyarsa öyle gururlandım. Orda belki bin tane genç mühendis vardı. O genç mühendislerin TOOG’un banttan inerken ağladıklarına şahit oldum, bu gözler gördü. O çocuklar benim gözümün önünde alkış kıyamet ağladılar çünkü onların emeği.  Bu bir taraftan yok saymaktır. Orda mı yaptınız, fabrikası yok. En nihayetinde getirip göstermek, dokunmalarını sağlamak zorunda kalıyoruz. Nasıl bir millî duygudan uzaksınız ki; bunu anlayamıyorsunuz. Hiç mi göğsünüz kabarmıyor? İnanamıyorum ve çoğunluğunda onlar gibi düşünmediğinin farkındayım.” İfadelerine yer verdi.  

“BU MİLLET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAKTIR”

Aydın, Türk milletinin vatan, devlet denildiğinde değerlerine sahip çıkacağını vurgulayarak; “Hangi siyasi partiden olursa olsun ‘millet, vatan, devlet’ dedin mi; orada o duyguların kabardığını, milletin kendi değerlerine sahip çıktığını ve sahip çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Bu milletin TOGG’a da doğal gazada, Bor’a ve onun işlenme tesislerine de ama en çok Gabar dağındaki şehit öğretmenimiz Aybüke Şahin’in sahasına sahip çıkacağını biliyorum” açıklamasıyla sözlerini noktaladı.

Editör: Ebru Buket EKE