(HABER MERKEZİ) - Gerede Belediyesi’ne ait ekonomik ömrünü tamamlayan üç su deposunun yerine Gerede Belediyesi Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından üç yeni su deposu yapıldı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatıyla ekonomik ömrünü tamamlamış olan ana depoların yerine 1 adet 1000 m³’lük ve 2 adet 100 m³’lük kapasiteli yeni su depolarının yapımı tamamlanarak yeni su depoları tam kapasite faaliyete geçti.

Eski su depolarına nazaran yeni yapılan su depoları; modern ve uzun ömürlü şekilde inşa edildi. Yeni su depolarında kurulan otomasyon sistemi sayesinde anlık su giriş ve çıkışları ölçülebilmekte ve bu sayede muhtemel oluşabilecek su kayıplarının hızlı bir şekilde fark edilerek müdahale edilmesi sağlanacak. Otomasyona bağlı klor cihazları ile depolardaki suyun otomatik klorlanarak her daim sınır değerde tutulması sağlanacak.

“SU AZLIĞI VEYA KESİNTİSİ SORUNLARI DA ÇÖZÜLDÜ”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü ile yaptıkları istişareler sonucunda 3 adet yeni su deposunu yaptıklarını söyleyerek, ‘’İlçemizin su ihtiyacının karşılanmasında kullanılan ana depolarımız ekonomik ömrünü tamamlamıştı, Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüğümüz ile yaptığımız istişareler neticesinde 1 adet 1000 m³’lük ve 2 adet 100 m³’lük kapasiteli yeni su depolarımızın yapımını hızla tamamlayarak faaliyete geçirdik. Bundan sonra inşallah su kesintileri en aza indirilmiş olacak, olağan kesintiler son bulacak. Yine bu süreçte Yenimahalle ve Dayıoğlu Mahallesinin yüksek kesimlerinde basınç azlığından kaynaklanan su azlığı veya kesintisi sorunları da çözüldü. Bu süreçte üst üste zaruri su kesintileri oldu, halkımıza anlayışları için şükranlarımı sunuyorum. Yeni su depolarımızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ilçemiz ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun’’ dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK