Bolu İl Müftülüğü  Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, toplumsal, dini ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesi kapsamında konferans gerçekleştirdi.

Haber: Emine Arzu Bayseç

Konferansa İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, İl Şube Müdürü Ali Ceylan, Bolu İl Müftülüğü Kız ve Erkek Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler ile Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

“Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesi kapsamında İl Müftülüğü Yatılı Kur’an Kurslarında öğrenim gören kız ve erkek öğrencilere yönelik İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda tarihinde ‘Kişisel Bakım ve Sağlıklı Yaşam’ konulu Konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Bolu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli Hemşire İsmihan Öztürk ve Ebe Hilal Töredi katıldı.

Kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı verilen konferanslarda; Sağlıklı olmak ne demek, güvenli gıda nedir, sağlıklı beslenme, kişisel Hijyen, ağız ve diş temizliği, çevre Temizliği, spor ve hareketli yaşam, sağlıklı uykunun önemi, kıyafet ve ayakkabı seçiminin sağlıklı yaşamdaki rolü, teknolojinin yanlış kullanılmasının sağlığa etkileri, doktoru sevmek ve onun söylediklerine harfiyen uymak konuları işlendi.

Konferans sonunda İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Hemşire İsmihan Öztürk ve Ebe Hilal Töredi’ye aktarmış olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan oluşan kitaplar hediye etti.

Editör: Servet GÖKÇEK