Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personelince, öğrenciler ve öğretmenler “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması ile Dolandırıcılık” konularında bilgilendirildi.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz aylarda vatandaşlara tüketici hakları, internet ortamında dolandırıcılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bolu Valiliği öncülüğünde Ticaret İl Müdürlüğü ile paydaş kurumlar arasında “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması Kurumlar arası İş Birliği Projesi Protokolü" imzalanmıştı.

Bolu Valiliği koordinesinde “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması Kurumlar Arası İş Birliği Projesi Protokolü” kapsamında öğrencilerin tüketici hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve çevresel tehlikelerden korunması amacıyla alanında uzman yetkililer tarafından “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması ile Dolandırıcılık” konulu farkındalık seminerleri başladı.

Bu kapsamda, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli tarafından Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde Bolu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bolu TOBB Z.H. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ve öğretmenlere yönelik Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı, Dijital Dolandırıcılık, Oltalama konuları ile ilgili olarak eğitim faaliyeti düzenlendi.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN