Düzce Üniversitesi’nde görevli olan bir öğretim görevlisi ile Malatyadepremzede öğrencisinin arasında geçtiği iddia edilen diyalog sosyal medyada tepkilere sebep oldu. Öğretim üyesi, görevden uzaklaştırıldı.

(AA)

Öğrencilerinin bir şirketin İnsan Kaynakları departmanı ile röportaj yapmaları talebinde bulunan öğretim görevlisi, depremzede öğrencisinin “Hocam ben Malatya’da nasıl yapacağım?” sorusu üzerine “Bırak yahu, sanki atom bombası attılar” cevabını verdi.

Öğretim görevlisine görüntülü aramayı teklif eden öğrenci, cezaevinde kaldığını, kalacak bir yeri olmadığını söyledi.

Bunun üzerine öğretim görevlisinin verdiği yanıt ise “Ceza evinde tabii bir yer bulamazsın, niyeceza evine girdin, ne yaptın? Kalacak yer bulamayınca cezaevine mi girdin, bu mu bulduğun çözüm” oldu.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, depremzede öğrenciyle arasında geçen ve sosyal medyada yer alan diyalog nedeniyle bir öğretim görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Bir öğrencimizle öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi esnasında gerçekleştiği anlaşılan ve tasvip etmemiz mümkün olmayan diyalog sebebiyle ilgili öğretim üyesi hakkında Rektörlüğümüz tarafından soruşturma başlatılarak görevinden uzaklaştırılmıştır." ifadesine yer verildi.

Editör: Oğuzhan EKE