(HABER: ASLI AKIŞ) -2023 - 2024 Eğitim - Öğretim yılı ile birlikte İlimizdeki tüm İlkokul, Ortaokul ve Liselerde faaliyet gösteren kantin işletmelerinde öğrencilerin tüketimine sunulan ürünlere yönelik denetim gerçekleştirildi.

foto galeri gif

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda kantin denetimleri başladı. Bu kapsamda, Bolu Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bolu Defterdarlığı personelinden oluşan ekipler, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Fiyat Etiketi Yönetmeliği, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği hükümleri kapsamında Okul Kantinlerinde ürünlerin Fiyat Etiketleri, Fiyat Tarifeleri, Kasa-Raf Fiyatları Uyumsuzluğu ve Haksız Fiyat Artışına yönelik denetim yaptı.

Yapılan incelemeler sonucunda tüketicilerin karşılaştıkları şikayetlerini  “ALO 175” Tüketici hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne iletebileceği bildirildi.

Editör: Servet GÖKÇEK