Bolu Belediye Meclisi Eylül Ayı ilk birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında Bolu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Gerçekleşen oturumda meclis oturumunun gündeminde yer alan okul servislerine kurulması planlanan araç takip sistemi ile ilgili karar oy birliği ile kabul edildi. 

Haber: Aslı Akış 

Okul servislerine kurulması planlanan takip sistemi ile ilgili karar Bolu Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumunda oy birliği ile kabul edildi. Sistem ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yapılan düzenlemenin çocukların güvenliğini sağlamak amaçlı olduğunu kaydetti.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN YAPILAN BİR DÜZENLEME”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, araç takip sistemi ile ilgili olarak; “Bu konuda anlaşacağımız firma gelecek okul servislerine bu sistemi takacak. Velilerden de bir sigara parası talepte bulunuyorlar. Bu sistem de ne oluyor; işte günde iki üç kez mesaj atıyor. Sistem otomatik olarak veliye mesaj atıyor. Servis geliyor veya servise bindikten sonra çocuk okula bırakılmıştır diye mesaj geliyor.  Akşamda çocuğunuz okuldan alınmıştır, şu saatte evde olacaktır diye mesaj atılıyor. Bunun yanında veli isterse telefona uygulama indirip çocuğunu servise bindiği andan itibaren online olarak takip edebilecek. Bu çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için yapılan bir düzenleme. Biz bunun gerçekleştirmek için belediye meclis kararını almak istiyoruz. Çocukların güvenliği bizim esas niyetimiz. Bunun ihale sürecini de biz yapmayalım şoförler odası yapsın diyoruz. Biz belediye olarak yapmayalım diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim