KÜTÜPHANELER OKULLARIN KİTAPLAR EĞİTİMİN KALBİ

İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal hizmetler komisyonu üyeleri okullarda kütüphane ve kitap sayısının artırılması, çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi. 

Haber: Aslı Akış

Hedef okul kütüphanelerindeki kitap sayısını artırmak. İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal hizmetler komisyonu güzel bir çalışmaya daha imza atarak, ilk etapta Göynük ve Mudurnu ilçelerindeki okullarda araştırma gerçekleştirdi.  Komisyon üyeleri il geneli ve ilçe genelinde okul sayıları ile okullarda bulunan kütüphaneler hakkında bilgi topladı. İl genel meclisi şubat ayı toplantılarının son gününde ise komisyon çalışmaları sonucu meclis üyelerine anlatıldı. Okullarda kütüphane ve kitap sayısının artırılması konusunda hemfikir olan meclis üyeleri ilimiz ve ilçelerdeki tüm okullarda aynı çalışmanın yürütülmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl genel meclisi grup başkan vekili Erhan Beykoz, CHP Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan ve CHP Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli okullarda kitap alımının teşvik edilmesi yönünde fikir sunarak, eğitimde eşitlikten yararlanılması gerektiğini ifade ettiler.

Konuyla ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan, komisyon üyelerinin elde ettiği verilerin bilgilerini paylaşarak, “İl genelinde yaklaşık 50 bin ilköğretim öğrencimizin bulunduğu, okul sayımızın da 245 olduğu, bu 245 okulumuzdan 20 tanesinin özel okul olduğu tespit edilmiştir. Bakanlığın kütüphanesiz okul kalmasın kampanyası kapsamında bütün okullarımızda kütüphanelerin oluşturulduğu, bu kütüphanelerin uygun olan yerlerde ya da boş sınıflarda hatta koridor köşelerinde oluşturulması bizi memnun etmiştir” dedi.

Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları önem arz ettiğine dikkat çeken Üzeyir Ercivan; “Göynük ilçemizde 1526 öğrenci 16 okulumuz, Mudurnu ilçemizde de 1735 öğrenci 15 okulumuzun bulunduğu ve okullarımızın tamamında kütüphanelerin oluşturulduğu gözlemlenmiştir. Ancak öğrencilerimize düşen kitap sayısının 4 olduğu, bunun arttırılması konusunda Milli Eğitim Müdürlükleri’nin okul müdürlerinin çalışmalar yaptığını tespit ettik. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların boş zamanlarında kitap okuma alışkanlığı kazanmaları, hem zararlı alışkanlıklardan uzaklaşmaları hem de kendilerini yetiştirmeleri açısından önem arz etmektedir. Dolayısıyla kitap sayılarının arttırılması konusunda yapılan kampanya ve bağışlara bizlerin de destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR BİZİM YARINLARIMIZ”

CHP İl genel meclisi grup başkan vekili Erhan Beykoz’da, Eğitim, Kültür ve Sosyal hizmetler komisyonunun çalışmalarına teşekkür ederek, tüm ilçelerin aynı çalışmaya tabi olmasını önererek; “Komisyon üyelerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten bu çocuklar bizim yarınlarımız bizim geleceğimiz. Yarın onlar buralarda olacaklar. Elbette çok önemli bir çalışma, yalnız benim ricam sadece bu işi Göynük ve Mudurnu ile bırakmamak. Bütün ilçelerde yapılmasını sağlamak. Bu çalışmaları daha da genişleterek hiç olmazsa yarınlarımızı garanti altına almak adına yeniden iyi bir çalışma yaparlarsa ben hem memleket için hem yarınlarımız için doğru olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ EĞİTİMDE EŞİTLİKTEN YARARLANMALI”

CHP Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan,  gençlerin eğitim eşitliğinden yararlanması gerektiğine işaret ederek; “Sadece önergeye dayalı eğitim komisyonunun çalışması gibi bir şart olmamalı. İl bir bütünse ilçeler varsa geneliyle potansiyeli bir değerlendirmek lazım. Kıbrıscık’ta üniversiteye hazırlık kursu yok. Şimdi bu haksız rekabet olmuyor mu? Eğitim de fırsat eşitliği oluyor mu? Bütün ilçelerde eğitim ile ilgili yarınları teslim edeceğimiz gençlerin donanımlı bir şekilde eğitim eşitliğinden yararlanarak yarınlara hazırlamamız gerektiğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“OKULLARA KİTAP ALIMINI TEŞVİK ETMELİYİZ”

CHP Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, milli, eğitime ayrılan bütçeden okullara kitap alımı yapılmasıyla ilgili görüşlerini aktararak; “Hocamızın belirttiği gibi kitap sayısı yetersiz ise biz %20’lik paydan okullara kitap alımıyla ilgili teşvik anlamında karar alırsak daha uygun olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Hem kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılacak hem de hâlihazırdaki kütüphane içerikleri zenginleştirilecek. Kütüphane kapısından giren her çocuk kitap kokusuna aşina olacak, okuma alışkanlığı kazanacak.

Editör: TE Bilisim