Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların 16 Haziran tarihinde kapanacağını duyurdu.

HABER: SERVET GÖKÇEK

TRT Haber'e konuk olan Bakan Özer, okulların kapatılma tarihini açıkladı. 16 Haziran'da okulların kapanacağını belirten Özer, uzatma yapılmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “16 Haziran’da okullar kapanıyor. Depremin başlangıcından itibaren okulların normalleştirilmesi için çalıştık. Çadırsa çadır, konteynerse konteyner çocuklarımızı o ortamdan uzaklaştırmaya çalıştık. Depremden etkilenen illerimizi 3 kategoriye ayırdık. LGS ve YKS’de öğrencilerimiz için destek verdik” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN İKİ AYLIK TELAFİ EĞİTİMİ

Deprem bölgesi için iki aylık telafi eğitim düzenlendiğini açıklayan Özer, “Sınavlara hazırlanabilmeleri için destek kursları açtık. 1 Ağustos-1 Eylül arasında telafi eğitimi olacak. Toplamda iki aylık telafi eğitimi yapacağız. Öğrenciler illa eğitim aldıkları lokasyonda değil istedikleri ilde bu eğitimi alabilecek. Deprem bölgesine geri dönüşler devam ediyor. 82 bin 560 öğrenci geri dönüş yaptı.” açıklamasında bulundu.

29 MAYIS’TA OKULLAR TATİL

Özer, cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin ertesi günü okulların tatil olacağı bilgisini de paylaşarak; “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs’ta okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak.” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ