Spor, eğitim, tarım, kültür, ulaşım ve alt yapı hizmetleriyle Bolu’nun tüm kesimlerini kucaklayan çalışmalar hayata geçirileceği İl Genel Meclisi'nde 2023 Bütçe görüşmeleri başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer; “Valimizin oluşturduğu bütçe 286 milyon 650 bin lira. Geçtiğimiz yıl 115 milyon gibi bir bütçemiz vardı ve mukayese ettiğimizde büyük fark var. Bu 286 milyonu çok fazla gelir gider dengesini bozmadan ön planda tutarak arkadaşlarımızın, komisyonlarımızın meclise getireceği raporlar çerçevesinde son nihai şeklini vereceğimizi düşünüyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, kamu kurum ve kuruluşların talepleri doğrultusunda belirlenecek 2023 yılı bütçesiyle ilgili konuşarak; “Haziran ayından bugüne kadar tüm kurum ve kuruluşlardan aldığı talepler doğrultusunda İl Özel İdarenin önceki yıllarda gerçekleşmiş bütçe oranları, gelir gider dengeleri göz önünde bulundurularak Valimiz hazırlar. Ekim ayında il encümeninde son şeklini verilerek Kasım ayının ilk günü itibariyle İl Genel Meclisi gündemine gelir” diye konuştu.

“BÜTÇEMİZ RAKAMSAL OLARAK YÜKSELDİ”

Yeni bütçeyi 286 milyon 650 bin lira olarak aktaran Yüceer; “Biz İl Genel Meclisi olarak bütçe çalışmalarımıza başladık. Öncelikle bütçenin ilgili konularını ilgili komisyonlarına havale ettik. Geçtiğimiz Salı günü başladığımız toplantılarda komisyon çalışmaları devam ediyor, komisyon raporlarımızı mecliste görüşmeye başlayacağız. Bu yıl ki bütçemiz geçtiğimiz yıllara oranla rakamsal anlamda baya yükselmiş durumda. Bu yıl 2023 yılı bütçemiz Valimizin oluşturduğu bütçede 286 milyon 650 bin lira gibi bir bütçe. Geçtiğimiz yıl 115 milyon gibi bir bütçemiz vardı ve mukayese ettiğimizde büyük fark var” şeklinde konuştu.

“BÜTÇEDE OLMAZSA OLMAZLARIMIZ VAR”

Başkan Yüceer, 2022 yılında bütçenin 115 milyon olarak kalmadığını ve ek bütçe yapıldığını da anımsatarak; “2022 yılı sadece 115 milyon olarak kalmadı. Geçtiğimiz aylarda bir ek bütçe yaptık. 46 milyon küsuratlı ve yine tekrar meclis gündemimizde yine bir ek bütçe yaklaşık 30 milyon yaparak bir ek bütçe yaparak bütçemiz 200 milyon sınırına yaklaşmış vaziyette. Bunu öngörerek artışları düşünerek bütçe taslağımız bu. Bütçede olmazsa olmazlarımız var. Gelir gider dengesi, giderimiz gelirimizden çok olursa bütçe açık verir. Bu da bizi kurum olarak sıkıntıya düşürür. Öncelikle gelir-gider dengesini bozmamaya dikkat ediyoruz. Yıllardır yaptığımız bu zaten. Sonrası zorunlu ödenek ayrılması gereken konularımız var personel giderleri. Bir önceki yılda gerçekleşmiş bütçenin %20’si milli eğitime ayrılan ödenek, acil durum müdürlüğüne ayırmamız gereken zorunlu ödenek ve diğer kamu ve kurum kuruluşlarının il özel idaresinden beklentileri, İl genel meclisine sunmuş oldukları projelere onlara da destek anlamında çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

14 Kasım pazartesi günü bütçenin son şeklini onaylayıp 2023 Bolu İl Genel Meclisinin, İl Özel idare bütçesini onaylayacaklarının altını çizerek; “Bu 286 milyonu çok fazla gelir gider dengesini bozmadan ön planda tutarak arkadaşlarımızın, komisyonlarımızın meclise getireceği raporlar çerçevesinde son nihai şeklini vereceğimizi düşünüyorum. Bütçemizin il özel idaremize, ilimize, ilçelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim