Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, “Ormanlarda yaptığımız tüm faaliyetlerde ormanların sağlığına kavuşması ve kaliteli olmasını istiyoruz” dedi.

Haber: Selda Selin Say

Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu’da hizmet veren basın mensuplarını ağırladı. Programa Müdür Yardımcıları Yılmaz Yıldız, Ferdi Özer, Basın İletişim Müdürü Dr. Metin Serin de yer aldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu basınının tanışması için düzenlenen programda Basın İletişim Müdürü Dr. Metin Serin, ORKÖY kapsamında 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

DOĞANIN BİR KORUYUCUSU GİBİ ORMANLAR”

Programda bir selamla konuşması yapan Orman Bölge Müdür Mahmut Şentürk, ağaçların doğanın koruyucu olduğuna dikkat çekerek, “Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün kapsam alanında çok güzel doğal güzellikler ve çok güzel insanlarla bir arada iyi bir ekosistem var. Dolayısıyla bu ekosistemdeki tüm unsurlar çok kıymetli çok önemlidir. Bunların en başında da ormanlar geliyor. Bolu ormanları hepinizin bildiği gibi genel alanın yüzde 64’ünü kapsıyor ve bu ormanlar yaklaşık 4 buçuk ile 5 milyon insana yıllık oksijen üretiyorlar. Tabi ki bunun yanında sayılmaz birçok faydası var. Birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Birçok insanı binlerce gerek kışın gerek yazın ağırlıyor. Yani adeta doğanın bir koruyucusu gibi ormanlar” dedi.

“HASSASİYET GÖSTERMEYE GAYRET EDİYORUZ”

Ormanlar için hassasiyetle çalıştıklarını belirten Şentürk, “Bizlerde orman mühendisi olarak, Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu hassas varlıkların yönetimi konusunda elimizden gelen gayreti ve hassasiyeti göstermeye gayret ediyoruz. Şimdiye kadar Orman Genel Müdürlüğü yaklaşık 183 yıldır ormanlarla ilgili ekosisteme uygun bir şekilde, doğaya uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Burada merkez doğadır. Ormanların doğaya hizmeti ve ormanların doğaya hizmeti bizim için çok kıymetlidir” diye konuştu

“ORMANLARIN SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Çalışmalarının ormanları koruma ve kalitesini korumak için olduğunu dile getiren Şentürk, “Bir doktorun hastasını tedavi etmesi için gerektiğinde ameliyat etmesi, onun vücudunun bazı kısımlarında işlem yapması, kesmesi gerekebiliyor. Bunu insanlara zarar vermek için veya insanlara öldürmek için mi yapıyor, tabi ki hayır. İnsanların tedavi edilmesi ve sağlıklarına kavuşması için yapılmaktadır. Bizlerde orman teşkilatı olarak, ormanlarda yaptığımız tüm faaliyetlerde ormanların sağlığına kavuşması ve sağlıklı kaliteli olmasını istiyoruz” ifadeleri kullandı.

“GÖREVİMİZ DOĞAYA ZARAR VERMEK DEĞİL”

Ormanda yapılan çalışmaların ormana zarar verdiği düşüncesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Şentürk, “1970’li yıllarda yaklaşık 1 milyar metre küp orman servetimiz varken, günümüzde orman servetimiz 1,7 milyar metre küp olmuştur. Bu gelişim yalnızca Orman Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları ile değil vatandaşlarımızın ormanı korumasıyla ve her bir elinde olan fidanı dikmesiyle olmaktadır. Teşkilatımızın ağaçlandırma ve topraklandırma muhafaza çalışmalarıyla bu varlığımız giderek büyüyor. Bazen özellikle Bolu’nun coğrafi konumu itibariyle gelen ziyaretçilerin dile getirdiği, ormanların fazla bakıma tabi tutulduğu ve ormanlara zarar verildiği yönünde doğru olmayan söylemlerde bulunabiliyorlar. Bizlerde şunu ifade etmeliyiz ki bizlerde bir doktor gibi orman mühendisleri olarak görevimiz doğaya kesinlikle doğaya zarar vermek değil, bilakis bu ekosisteme duyarlı olmak ve doğaya uygun ormanların sağlıklı ve kaliteli olması sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim