Korona virüs salgını sonrası vatandaşların yoğun olarak kullandıkları piknik alanlarına bırakılan çöplerin ormanlarda doğal yaşamı tehdit etmesi haberiyle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt’tan açılama geldi.

Haber: Aslı Akış

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, piknik alanlarına yakın bölgede yaşayan köylülerin çöplerin atılmasına tepki göstermesi üzerine gerekli incelemelerin yapılarak çevre kirliliğine sebep olan atıkların Bolu Belediyesi tarafından toplandığını dile getirdi.

Oğuzhan Kurt, Atıklarını etrafa atarak doğaya ve çevreye zarar veren kişi veya kişilerin tespit edilmesi halinde haklarında gerekli yasal işlemler uygulanacağının da altını çizerek; “İlimiz, At yaylası yolu üzerindeki ormanlık alanlara çöp atılmak suretiyle çevrenin kirletildiğine dair ulusal ve yerel basında çıkan haberler üzerine Valilik Makamının talimatları ile derhal harekete geçilerek 30.11.2020 tarihinde bahse konu alanlarda İl Müdürlüğümüz personelince inceleme ve denetimler yapılmıştır.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince mahallinde yapılan incelemede At Yaylası yolu üzerindeki ormanlık alanlarda kim ya da kimler tarafından atıldığı belirlenemeyen plastik, araç lastiği, inşaat atığı vb. atıklar ile evsel atıkların bulunduğu tespit edilmiştir.

Çevre kirliliğine sebep olan atıklar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün gözetiminde Bolu Belediyesi tarafından toplanarak söz konusu alan temizlenmiştir.

Halkımızın çevre temizliğine daha hassas davranarak atıkları etrafa atmaması ve çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi büyük önem taşımaktadır.

Atıklarını etrafa atarak doğaya ve çevreye zarar veren kişi veya kişilerin tespit edilmesi halinde haklarında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim