Gürkan Otomotiv Sahibi Gürkan Güler, sıfır araçlar için, “Yüzde 10-15, Nisan ayı içerisinde bir zam bekliyoruz. Sıfırına gelince ikinci eline de gelecek” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Araba alma hayaliyle günlerini geçirenler, piyasayla ilgili gelecek güzel bir haberi beklerken, sıfır araçlar için zam haberi geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gürkan Otomotiv Sahibi Gürkan Güler,

“Sıfır araçlarda, bayilerle görüştüğümüze göre yüzde 10, 15 bandında markaya göre zam geleceğinin duyumunu aldık. Nisan ayı içerisinde bir zam bekliyoruz. Sıfırına gelince otomatikman ikinci eline de gelecek” dedi.

AVRUPA’DA ÖZELLİKLE ÜRETİMLER DURDU”

Avrupa’da üretimlerin durduğunu da aktaran Güler, “Üst sekmen arabalarda her modeli bulamıyorsunuz, genellikle bazıları oluyor. Atıyorum, Ocak ayında kaporasını veriyorsunuz, size Mart sonu gibi falan teslim ediyorlar bu araçları. Çip krizi var, üstüne pandemi girdi. Pandemiden dolay üretimler aksadı. Avrupa’da özellikle üretimler durdu ve yeni yeni stoklar başladı” ifadelerini kullandı.

“FİYAT SABİTLEMESİ DE YOK”

Güler, sıfır araçlarda fiyat sabitlemesinin de mümkün olmadığının altını çizerek, “Avrupa ilk önce kendini doyuruyor. Avrupa’ya veriyor, kaliteli arabaları. Bize buraya 1 tane, 2 tane, 3 tane gönderiyor. Büyük bir markanın arabasını alacağınız zaman, paranız da olsa 3 ay beklemek zorundasınız. Fiyat sabitlemesi de yok, o gün şansınıza ne gelirse… Kur farkıdır, ÖTV, KDV zammıdır… Bunları yansıtırlar, ona göre alacaksınız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim