Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yönetimin değişmesi gerektiğini ifade ederek, “CHP’de kurultay yerel seçimler sonrasına bırakılmamalıdır. Bu tarihi bir hata olur” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’ta gerçekleşen ikinci turu sonunda, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise seçimi yüzde 48’lik oy oranı ile tamamladı.

Seçimin ardından sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini belirterek, “Sn. Kılıçdaroğlu’na emekleri için teşekkür ederiz. Ama kendisini yanıltan, özellikle ilk turda yanlış yönlendiren, ‘O gitsin de biz gelelim’ diyen 3-5 zavallı, kendi menfaatlerini, ülke menfaatlerinin önüne koyan, yakın çevresindeki yalaka takım kaybetmiş ve ettirmiştir. Tarihi çağrımdır!!! Sn. İmamoğlu derhal CHP’nin başına geçmelidir” çağrısında bulundu.

“HÜSRANLA SONUÇLANABİLİR”

Öte yandan, Özcan’ın çağrısına rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultayın, yerel seçimler sonrasında yapılacağı gündeme geldi. Özcan, söz konusu gelişmeye tepki göstererek, yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyen Özcan, “CHP’de kurultay yerel seçimler sonrasına bırakılmamalıdır. Bu tarihi bir hata olur. İl ve ilçe örgütleri iç muhasebesini yapmadan, morali çok bozuk olan partililerin heyecanı yenilenmeden, yeni irade ile kurultay ile taçlandırılmadan girilecek bir yerel seçim, başta Büyükşehirler olmak üzere hüsranla sonuçlanabilir” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE